Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga – Runda 27-a// Rezumat Video – FCSB vs FC Botoșani 3-2 (1-0)// Nota 10 pentru VAR, 4 pentru „central” și asistentul A2

Liderul SuperLigii a plătit cu două cartonașe roșii – ambele acordate direct – victoria în fața FC Botoșani. 

FCSB a deschis scorul prin Florinel Coman, în minutul 6, și se anunța un meci la discreția gazdelor. Dar, la primul atac serios al oaspeților, Antwi este eliminat pentru un fault comis asupra lui Lopez, din poziția de ultim apărător. Era minutul 15 și eliminarea a fost dictată de Cristina Trandafir, arbitrul VAR.

Contrar așteptărilor, echipa mai periculoasă a fost FCSB. Portarul Ducan li s-a opus lui Băluță și Coman, iar când detenta nu l-a ajutat a intervenit transvsersala, la șutul lui Octavian Popescu.

La pauză, Bogdan Andone a efectuat trei modificări, iar doi dintre jucătorii introduși – Mitrov și Margiotta – au contribuit la golul de 1-1. Inițial, golul a fost anulat de asistentul Marius Bode. Greșeala acestuia a fost întoarsă de VAR!

Zeița Fortuna le-a aruncat un zâmbet gazdelor în minutul 57, Kaprof fiind trimis la cabine pentru al doilea cartonaș galben, și a râs cu poftă la golurile lui Dawa și Florinel Coman, din minutele 70 și 75.

În minutul 85, Darius Olaru îi adaugă meciului încă un gram de nebunie. Este eliminat de Cristina Trandafir, arbitrul VAR!

În al patrulea minut al prelungirilor, Ofosu a redus din diferență, însă un alt gram de nebunie nu a mai venit pentru a fi presărat peste Arena Națională. Nici timp nu mai era!

Statistica partidei// Posesia: 50%-50%; Șuturi pe poartă: 8-3; Șuturi pe lângă poartă: 4-2; Cornere: 3-7; Cartonașe galbene: 2-7

Au marcat: Fl. Coman (6, 75), Dawa (70) – Margiotta (47), Ofosu (90+4)

MVP – Fl. Coman 7

Fluier final.

Minutul 90+4 – GOOOOLL FC BOTOȘANI – Ofosu reduce din handicap printr-un voleu din interiorul careului, mingea fiind deviată de Ngezana.

Minutul 90+7 – Partida a fost prelungită cu 7 minute.

Minutul 85 – Darius Olaru are un atac brutal asupra lui Mouaddib, cu ambele picioare în față și primește doar cartonașul galben. Faza este verificată de VAR! Arbitrul este chemat să revadă faza la monitor. Darius Olaru este eliminat!

Minutul 82 – Fază încinsă la centrul terenului. Coman, Mouaddib și Celea sunt avertizați cu cartonașul galben. Coman ar fi meritat cartonașul roșu!

Minutul 75 – GOOOOLL FCSB – Un contraatac purtat din 3 pase este finalizat la marea artă de Florinel Coman și FCSB se poate considera câștigătoare. S-a făcut 3-1 pentru liderul SuperLigii.

Minutul 70 – GOOOOLL FCSB – O lovitură liberă executată scurt l-a adus pe Băluță în poziția de a centra și Dawa înscris cu capul din 6 metri. Este 2-1 pentru FCSB.

Minutul 68 – Bogdan Andone surprinde prin decizia de a-l schimba pe Florescu cu Petro! De ce? 

Minutul 65 – FC Botoșani a revenit în atac și a obținut o nouă lovitură de la colțul terenului.

Minutul 64 – Dialogul dintre Florinel Coman și Ducan a cunoscut un nou episod. Portarul Botașaniului a reținut cu siguranță șutul atacantului FCSB.

Minutul 57 – Kaprof încasează al doilea cartonaș galben pentru un fault comis din spate asupra lui Coman. S-a restabilit egalitatea numerică. 

Minutul 47 – GOOOOLL FC BOTOȘANI – Margiotta înscrie din interiorul careului, după ce Târnovanu a respins un prim șut expediat de Florescu. Faza golului a fost creată de Mitrov. Este 1-1! Inițial, golul a fost anulat de asistentul Marius Bode, însă VAR-ul a făcut dreptate.

Minutul 46 – A început repriza a doua. Bogdan Andone, tehnicianul formației oaspete, a efectuat trei modificări.

Minutul 45-3 – Final de primă repriză.

Minutul 45 – Repriza a fost prelungită cu 3 minute.

Minutul 45 – Ducan respinge în corner șutul lui Florinel Coman.

Minutul 39 – Lopez șutează peste poarta lui Târnovanu.

Minutul 36 – Arbitrul Cătălin Buși a început să-i umple de cartonașe galbene pe jucătorii Botoșaniului.

Minutul 28 – Botoșani execută un corner.

Minutul 25 – Dublă ocazie pentru FCSB, deși joacă în 9 jucători pe teren. Ducan respinge șutul lui Băluță și mingea ajunge la Tavi Popescu, care lovește transversala din marginea careului de 16 metri.

Minutul 18 – Antwi îl faultează pe Lopez și este avertizat cu cartonașul galben. jucătorii Botoșaniului i-au cerut arbitrului să-l elimine pe fundașul FCSB. Arbitrul Cătălin Buși este chemat la monitorul VAR și după vizonarea fazei a decis să-și schimbe decizia. Cartonaș roșu pentru Antwi și partida devine interesantă!

Minutul 6 – GOOOOLL FCSB – Dimitrov este depășit în viteză de Florinel Coman și stelistul îl învinge cu un șut plasat pe Ducan.

Minutul 1 – A început partida. Ducan revine în poarta Botoșaniului, însă lipsește Miron, trecut pe banca de rezerve.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 25 de ori, de 19 ori s-au impus roş-albaştrii bucureşteni, un joc a fost câştigat de către moldoveni, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 22 septembrie 2013, FC Botoşani – FCSB 1-2, marcatori Ciprian Dinu, respectiv Lukasz Szukala şi Federico Piovaccari.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în returul stagiunii 2013-2014, pe 31 martie, FCSB – FC Botoşani 4-0.

foto// zch.ro

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 8 noiembrie 2015, FCSB – FC Botoşani 5-3.

Unicul succes din contul moldovenilor: 29 iulie 2019, FCSB – FC Botoşani 0-2 (antrenori Bogdan Andone / Marius Croitoru).

Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 7 octombrie 2023, FC Botoşani – FCSB 0-1, gol înscris de Mihai Lixandru.

ECHIPELE de START:

FCSB: Târnovanu 6– Antwi 3, Ngezana 5, Dawa 6, Radunovic 5,5 – Lixandru 4,5, Șut 5, Olaru 3 – Băluță 6 (87, Miculescu), Oct. Popescu 6 (82, Ov. Popescu), Coman 7 (82, Radaslavescu)

Rezerve: Vlad – Panțîru, Miculescu, Pandele, Luis Phelipe, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu, David Popa
Antrenor: Elias Charalambous

FC BOTOȘANI: Ducan 5 – Dimitrov4 , Celea 4,5, Sadiku 5, Țigănașu 5 – Filip5 (77, Ofosu), Dican 4,5 (46, Margiotta), David 4,5 (46, Mitrov) – Florescu 5 (48, Petro 4,5), Lopez 5 (46, Mouaddib 5), Kaprof 3

Rezerve: Ureche – Miron, Benzar, Șeroni, Petro, Adams, Creț, Ofosu, Mouaddib, Fulop, Margiotta, Mitrov
Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea)/ A1. Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) A2. Marius Bobe (București)/  Arbitru VAR: Cristina Trandafir (București)/ Arbitru AVAR: Ana Maria Terteleac (București)

Advertisement

More in Fotbal Intern