Connect with us

Fotbal Intern

News Liga2&Liga3// Gloria Buzău se pregătește în Antalya, unde va ajunge și Corvinul// Rezultate partide amicale și alte știri!

Gloria Buzău (Liga 2 – antrenor Andrei Prepeliță) și fundașul grec Dimitrios Patapis au ajuns la o înțelegere pentru încetarea relațiilor contractuale. Despărțirea jucătorului grec de Gloria se datorează venirii fundașului stânga Denis Dumitrașcu, ex-UTA.

foto// asfcbuzău

Fotbaliștii Gloriei Buzău se află în a doua zi de Antalya, pentru efectuarea celui de-al doilea stagiu de pregătire. Deocamdată, a fost perfectat un singur amical, pe 4 februarie, contra Poloniei Varșovia, liga secundă.

Corvinul Hunedoara a învins-o pe FC Bihor (Liga 3 – lider în Seria 8), scor 2-0, prin golurile lui Marius Coman (61 – penalty, 65). Partida s-a disputat la Simeria.

foto// fccorvinulhunedoara1921

Vineri, 2 februarie, formația hunedoareană pleacă în Antalya, unde va susține cel de-al doilea cantonament al iernii, dar nu înainte de a participa la comemorarea a 31 de ani de la disparișia celui care a fost Mișa Klein. Evenimentul va avea loc, în aceeași zi, de la ora 12.00, la statuia fostului căpitan al Corvinului.

Pe terenul sintetic din localitatea Sântana, CSC Dumbrîvița (Liga 2) a susținut cel de-al cincilea joc de pregătire din această iarnă, în compania echipei a II-a a clubului Szeged-Csanad Akademia (L3 – Ungaria).

Bănățenii s-au impus cu scorul de 6-0 (1-0), prin golurile marcate de Paulevici (42, 50, 74), Tismonar (60), Gladun (67), Martinov (77).

Antrenorul Cosmin Stan a început partida cu: Trifon – Băluțoiu, Zurbagiu, Răuță, Tismonar – Olaru, Șofran, Salhi, Gladun – Gavra, Paulevici. 

Rezerve: Toroc, Moțiu, Horcea, Ghinescu, Martinov, Nortey, Neag, Jorj, Sima, C.Dan.

foto// csconcordia.chiajna

În primul amical din acest an, CSM Slatina (Liga 2 – locul 13) a învins în deplasare pe Concordia Chiajna (Liga 2 – locul 8), scor 2-1.

Scorul a fost deschis de Concordia Chiajna, aflată la al doilea amical din acest an, prin Adrian Bălan, care a transformat o lovitură de pedeapsă. Slatina a întors rezultatul în partea secundă, înscriind de două ori prin puternicul atacant Valentin Alexandru. 

Concordia Chiajna a perfectat transferul portarului Aleksander Mitrovic, ultima dată la CSC Șelimbăr, iar Adrian Popa (n.red. „Motoreta”) ;i-a reziliat contractul cu forma’ia pregătită de Erik Lincar.

Concordia Chiajna, prima repriză: Dincă – Stănică, Gerson, C-tin. Dima – Torje (Corbu 20′), D. Codrea, Vrdoliak, Ghimfuș, Dumbravă – Ad. Bălan, Cl. Dragu
Concordia Chiajna, a doua repriză: Mitrovic – Ad. Iancu, R. Lazăr, Dav. Dănăilă, Gogescu, Burcea, Tucaliuc, Hlistei.

CSM Slatina, prima repriză: Micu – I. Mitran (C-tin. Radu 30′), A. Stan, Mondragon, C. Toma, D. Toma, I. Năstăsie, Leaţă (Ciocâlteu 30′), Doman, R. Popa, Kayondo (Mih. Ion 30′)
CSM Slatina, a doua repriză: Bănuţă (Velcu), C-tin Radu (D. Dragu 60′), Gherghe, Sălcianu, Riza, Donca, Sil. Matei, Ciocâlteu (Cr. Dinu 60′), Ciobănică, D. Marin, Mih. Ion (Val. Alexandru 60′)

Program partide amicale CSM Slatina: CSA Steaua (7 februarie), Flacăra Horezu (9 februarie), Campionii FC Argeş (10 februarie), Aro Muscelul Câmpulung Muscel (14 februarie), ACSO Filiaşi (16 februarie) și Chindia Târgovişte (17 februarie).

Program partidei amicale Concordia: Campionii FC Argeș (sâmbătă, 3 februarie, de la ora 12:00, teren sintetic Chiajna), FC Pucioasa (7 februarie), Chindia Târgoviște (10 februarie), Progresul Spartac (14 februarie) și CS Dinamo (17 februarie).

FC Bihor Oradea a anunțat transferul mijlocașului severinean Adrian Mihai Gîdea (23 de ani), ultima dată la CSM Alexandria.

”Suntem încântați să anunțăm transferul jucătorului Adrian Mihai Gîdea, fotbalist cu o vastă experiență și cu două titluri cucerite în cadrul primei ligi din Romania, alături de o Supercupă a României.
Adrian Mihai Gîdea a semnat pentru o perioadă de doi ani şi jumătate cu clubul nostru şi s-a alăturat în această dimineață echipei. El contribuie, astfel, la consolidarea lotului în vederea obiectivului de promovare în Liga a 2-a.
Născut la 13 martie 2000, la Drobeta Turnu Severin, Adrian Mihai Gîdea evolueză pe postul de mijlocaş central sau mijlocaş lateral şi vine şi el din Liga a II-a, de la Alexandria.
Cu echipa CFR Cluj, Mihai a evoluat în primul eşalon fotbalistic al ţării din sezonul 2020-2021 până în sezonul 2022-2023, când a plecat la Poli Timişoara în Liga a II-a. De aici a ajuns la CSM Alexandria, echipă pentru care a jucat în prima parte a acestui sezon.

«Mihai este un jucător cu o experienţă destul de frumoasă la nivelul Ligii I. Este un jucător cu calităţi tehnice foarte bune. Are în ADN-ul lui un spirit de învingător, fiind că a jucat la CFR Cluj, la cel mai înalt nivel. Sperăm, astfel, să aducă un plus în angrenajul nostru», a declarat antrenorul Florin Farcaş.
Clubul FC Bihor îi transmite lui Adrian Mihai Gîdea bun venit în familia roş-albastră orădeană!”, se arată în comunicatul FC Bihor Oradea.

La capitolul plecări, FC Bihor a anunțat rezilierea, de comun acord, a contractului cu jucătorul Alexandru Sorian, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști pe care îi avea în lot.

”Mulţumim Alex pentru întreaga ta activitate de la clubul nostru şi mult succes în cariera ta în continuare!”, a informat clubul bihorean.

”Îmi pare rău de decizia pe care a luat-o. Atât eu, cât şi colaboratorii mei au avut discuţii mai lungi cu el, pentru a-l face să înţeleagă că el este un jucător important pentru noi, pentru a ne atinge obiectivul. Sigur că a avut motivele lui şi şi-a dorit insistent să nu mai facă parte din grupul nostru, din motive de ordin personal”, a declarat antrenorul Florin Farcaş.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2) se află în Serbia, unde susține un cantonament de pregătire și are programate cinci partide amicale. De altfel, pe primul l-a și disputat miercuri, în compania a disputat miercuri, în compania OFK Vrsac, locul 9 – liga a doua sârbă, pe care a învins-o la limită, cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Dragoș Popa, în minutul 82.

Viitorul Pandurii, prima repriză: Rob. Geantă – Lupulescu, Mrsulja (cpt.), Dav. Savu, Godja – Moisie, Nic. Geană – Gîrbiță, Nikpalj, Jozic – Alb. Voinea
Viitorul Pandurii, a doua repriză: Lupescu – Ed. Croitoru, Toure, Daniel Bîrzu, Ed. Cojocaru – Brînzan, Tiihonen – Andreaș, Acolatse, Vulpe – Dr. Popa

Vă reamintim, FIFA i-a dat formației din Tîrgu Jiu interdicție la transferuri!

 

More in Fotbal Intern