Connect with us

Din Voleu

Corvinul se pregătește de SuperLigă!// Clubul devine de „drept privat”, cu trei membri fondatori

CSA Steaua, CSC Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reșița și Corvinul Hunedoara sunt cele opt echipe care joacă în Liga 2, ediția 2023/24, fărădrept de promovare, problema acestora fiind forma de organizare, una de drept public!

Consiliul Local al Municipiului Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara au votat, miercuri, 31 ianuarie 2024, în unanimitate, înfiinţarea Asociaţiei Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921, în care vor fi membri fondatori și care în această vară va cesiona activitatea și locul în Liga 2 al CS Corvinul 1921 Hunedoara. Această găselniță juridică a fost sugerată de Federația Română de Fotbal tuturor cluburilor aflate în această situație. Cu siguranță, FRF va aproba înființarea asociației!

Al treilea membru fondator, unul privat, fiindcă este neapărat nevoie și de acesta pentru ca noua entitate să fie recunoscută ca una de drept privat, este Ecoserv SRL Hunedoara, o ”societate subordonată Primăriei”, după cum anunță chiar instituția condusă de Dan Bobouţanu.

Noul club va fi de drept privat, fiindcă are ca membru acea societate privată, chiar și ea supordonată unei instituții publice, primăria, și va cesiona, cu acordul FRF, în vară, activitatea actualului club care se află pe locul 2 în Liga 2 după 15 etape, cel mai probabil va juca în play-off, dar nu va putea promova în prima ligă în această vară din cauza formei sale de organizare.

Iată comunicatul Primăriei Hunedoara:

”Pas important în dezvoltarea sportului hunedorean:
Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Hunedoara au votat astăzi, în unanimitate, înfiinţarea Asociaţiei „Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”
Înfiinţarea Asociaţiei „Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921” s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean dar şi pe cea a Consiliului Local Hunedoara. Atât consilierii judeţeni cât şi consilierii locali ai municipiului Hunedoara au votat în unanimitate pentru înfiinţarea asociaţiei amintite, entitate din care va mai face parte şi Ecoserv SRL Hunedoara – societate subordonată Primăriei.

Noua formă de organizare a mişcării sportive din municipiul Hunedoara, susţinută direct de autorităţile locale şi judeţene, aduce cu sine mai multe avantaje. Primul, şi cel mai important, în opinia iubitorilor „sportului rege”, ar fi faptul că, sub această formă de organizare, echipa de fotbal Corvinul Hunedoara ar putea primi drept de promovare în Liga I (deşi e nou-promovată în Liga a II-a, Corvinul ocupă locul secund al clasamentului, după prima jumătate a sezonului 2023 – 2024).
Asociația se organizează ca structură polisportivă cu mai multe secții, pe ramuri de sport, pe lângă fotbal, cum ar fi: natație, box, atletism, şah, lupte libere, arte marțiale, culturism și fitness, dans sportiv, kaiac-canoe, tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, şi alte discipline sportive, cu statut de club de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, care se înscrie în Registrul Sportiv organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.”

Primarul Dan Bobouțanu a declarat că brandul FC Corvinul, acum cedat către CS Corvinul, va fi cesionat pentru o perioadă de cinci ani noii asociații.

”Le mulţumesc în egală măsură consilierilor judeţeni şi consilierilor locali pentru că au votat în unanimitate propunerea noastră de înfiinţare a acestei asociaţii sportive. Documentaţia va fi înaintată spre analiză şi validare Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Comitetul Executiv va constata şi faptul că Asociaţia este continuatoarea de drept a actualului Club Sportiv Corvinul Hunedoara astfel încât echipa de fotbal să îşi păstreze locul în Liga a II-a.
Noua structură nu doar că va servi drept soluţie pentru ca echipa de fotbal să poată obţine din partea FRF dreptul de a promova, începând cu sezonul 2024 – 2025, ci va servi şi ca structură organizatorică pentru susţinerea altor ramuri sportive.

Primăria Hunedoara va cesiona Asociaţiei culorile, palmaresul şi brandul «FC Corvinul 1921 Hunedoara» pentru o perioadă de 5 ani. Dacă, prin absurd, vreodată, Asociaţia ar dori să mute echipa în alt oraş, brandul ar rămâne la Hunedoara, Primăria fiind proprietarul acestuia. Am recuperat acest brand, destul de greu, în 2021, cu bani privaţi proveniţi din donaţii ale iubitorilor şi simpatizanţilor Corvinului. Am spus atunci că este doar un prim pas, dintr-un proiect mai amplu de revigorare a fotbalului şi a sportului hunedorean în general. Ne preocupă susţinerea sportului şi prin „proiectul Corvinul” dar şi prin efectuarea demersurilor necesare pentru a avea la Hunedoara un stadion nou, modern, precum şi o bază sportivă nouă, la standardele actuale, care să poată deservi şi alte discipline sportive”, a declarat Bobouţanu.

Astfel, Corvinul va avea drept de promovare în prima ligă începând din 2025.

 

More in Din Voleu