Connect with us

Alte Sporturi

BREAKING// Gimnastică//Echipa Feminină de Gimnastică a României s-a calficat la J.O. de la Paris, din 2014!

 La Antwerp, în Belgia, Campionatul Mondial de gimnastică, echipa feminină de gimnastică a țării noastre a încheiat calificările pe locul 10, clasare care i-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2014! 

După 12 ani de așteptare, Echipa României revine pe cea mai prestigioasă scenă a sportului mondial. În 2012, la Londra, a fost prezentă ultima oară echipa feminină de gimnastică a României. Atunci, „tricolorele” au obținut medalia de bronz. La edițiile de la Rio (2016) și Tokyo (2021), echipa feminină de gimnastică a României a absentat.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu au obținut biletele pentru Paris după ce s-au clasat pe locul 10 la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp cu 157.795 puncte (sărituri – 40.099, paralele – 39.132, bârnă 38.965 și sol 39.599).
Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.
Fetele antrenate de Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu si-au împlinit visul: participarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Din păcate, echipa feminină de gimnastică a României nu s-a calificat și în finala Campionatului Mondial din Belgia. În finala competiției au acces: SUA, Marea Britanie, China, Brazilia, Italia, Olanda, Franţa, Japonia.

Totuși, la acest Campionat Mondial, Ana Maria Bărbosu a obținut calificarea în finală la individual-compus, cu un punctaj de 52.932, iar Sabrina Maneca Voinea ne va reprezenta în finala de la sol, după ce s-a calificat cu 13.666 puncte.

Advertisement

More in Alte Sporturi