Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga// Seară specială în fotbalul românesc – Sabău vs Hagi și Bergodi vs Rednic

Universitatea Cluj – Farul Constanța, miercuri, 28 februarie – ora 18.30/ Runda a 28-a

Partidă este extrem de importană pentru ambele formații, pregătite de doi antrenori care și-au declarat de fiecare dată respectul și admirația unul pentru celălalt.

Farul, în cazul unei victorii pe Cluj Arena, se întoarce la Constanța calificată în play-off .

Problema noastră este să revenim la origini, să fim noi care am fost înainte, nu ca în ultima perioadă, poate cum am început campionatul, cum suntem în deplasare să fim și acasă., a afirmat Hagi.

De partea cealaltă, Universitatea este obligată să pună punct remizelor și să câștige dacă își dorește să mai păstreze șanse la încheierea sezonului regulat în primele șase echipe.

”Să batem pe Farul, să câștigăm acasă. Am rămas cu șanse nu foarte mari acolo, în lupta pentru play-off, dar trebuie să faci cel puțin, în trei jocuri, șase puncte”, a declarat Sabău.

Rezultatul de egalitate ar fi bun doar pentru „marinari”.

O victorie (2-1 cu FC Hermannstadt), o remiză (0-0 cu FCSB) şi o înfrângere (1-3 cu UTA) este palmaresul înregistrat de clujeni în cele trei meciuri jucate acasă în 2024.

Dobrogenii nu au mai pierdut în deplasare pe prima scenă din 25 noiembrie 2023, 2-4 cu FC Voluntari. Au urmat afară trei succese şi două rezultate de egalitate.

De la revenirea clujenilor pe prima scenă din 2022, cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în principala competiţie internă, fiecare şi-a trecut în cont câte o victorie, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 21 octombrie 2023, Farul Constanţa – Universitatea Cluj 1-1, goluri marcate de Tudor Băluţă, respectiv Alexandru Cîmpanu.

FC Rapid 1923  – UTA Arad, miercuri, 28 februarie – ora 21.00/ / Runda a 28-a

Cochetul stadion din Giuleşti va găzdui unul dintre cele mai importante dueluri din fotbalul autohton, cel dintre Rapid şi UTA, echipe care au rezistat timpurilor datorită fanilor minunaţi.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 70 de ori, fiecare şi-a trecut în cont câte 25 de victorii, iar alte 20 de partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Rapid gazdă: 34 de jocuri – 16 succese Rapid – 10 remize – 8 victorii UTA.

Primul meci a avut loc pe 3 noiembrie 1946, ITA Arad – CFR Bucureşti 2-2, goluri înscrise de Bonyhadi (2), Petschowski (16), respectiv Lungu (40) şi Vekony (59). La finalul acelui sezon, arădenii aveau să-şi treacă în palmares primul titlu din istoria clubului.

În ediţia următoare, 1947-1948, cele două aveau să se afle pentru întâia oară în luptă directă pentru titlu. Câştig a avut tot gruparea din Arad, giuleştenii încheind campionatul pe poziţia a treia.

Doar 4 dintre cele 20 egaluri s-au încheiat fără gol, toate pe terenul bucureştenilor. Ultima remiză albă s-a consemnat pe 27 august 1972, antrenori Bazil Marian, respectiv Nicolae Dumitrescu.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 3 iunie 1962, Rapid – UTA 3-5.

Unul dintre cele mai importante succese bifate de gruparea giuleşteană a avut loc în etapa a 15-a din sezonul 1966-1967, pe 12 martie 1967, UTA – Rapid 1-2. Acea victorie a fost urmată de alte două pe teren propriu, 1-0 cu Progresul şi 1-0 cu Universitatea Craiova, rezultate care aveau să o urce pe Rapid pentru întâia oară pe prima poziţie, acolo unde va şi încheia campionatul.

Cea mai mare diferenţă de scor: 11 martie 2007, Rapid – UTA 4-0.

Cea mai recentă întâlnire directă din SuperLiga României: 20 octombrie 2023, UTA – Rapid 2-2 (R. Pop, K. Luckassen / F. Bamgboye – dublă).

Partida va fi una specială pentru Mircea Rednic. Actualul tehnician al arădenilor a câştigat titlul cu Rapid ca jucător (1998-1999) şi ca antrenor principal (2002-2003).

Advertisement

More in Fotbal Intern