Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga – Runda a 26-a// „U” Cluj – neînvinsă de FCSB de la revenirea în SuperLigă!// Partida va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan

FCSB, liderul Superligii, a făcut deplasarea la Cluj-Napoca cu un lot din care lipsesc mai mulți jucători. În pofida problemelor, bucureștenii vor alinia o echipă competitivă, însă pe banca de rezerve se vor afla jucători cu puțină experiență la nivelul SuperLigii.

După accidentarea serioasă a lui Alexandru Pantea, suspect de ruptură a ligamentului încrucișat, alți doi jucători au devenit indisponibili pentru acest meci. Alexandru Băluță a contactat un virus, rotavirus, de la fetița sa, iar Denis Haruț a făcut scarlatină, astfel că va absenta cel puțin 10 zile.

Fundașul central Dawa a fost învoit trei zile, pentru a pleca în Franța, acolo unde soția sa a născut. Majoritatea publicațiilor de specialitate îl dau absent din lotul FCSB pentru meciul de diseară, cu Universitatea Cluj, însă nu este exclus ca Dawa să se fi întors din Franța și să-l vedem în formula de start!

În aceste condiții, Elias Charalambous ar putea trimite pe teren formula: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Lixandru (Dawa), Radunovic – Alhassan, Șut, Olaru – Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman.

De la revenirea în primul eșalon, Universitatea Cluj a întâlnit-o pe FCSB de trei ori și nu i-a permis acesteia să se bucure de victorie. S-au consemnat două rezultate de egalitate, 1-1 în sezonul 2022/2023 pe Național Arena, în chiar prima etapă, și 2-2 în partida tur a actualui sezon. Golurile au fost înscrise de J. Dawa, Ad. Şut, respectiv D. Nistor şi B. Mitrea.

Pe Cluj Arena, sezonul 2022/2023, U vs FCSB 2-1 (2-0), golurile formației clujene fiind marcate de Thiam și Ioan Filip, respectiv Cordea pentru FCSB.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău nu va putea conta pe fundașii Vătajelu și Oancea. Primul este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar fundașul dreapta și-a reluat antrenamentele după accidentarea suferită la finalul anului și va fi apt de joc abia peste două etape.

Suntem foarte bine pregătiți, am avut o săptămână bună. Terenul ne-a permis să ne antrenăm normal. Noi timp de 3 săptămâni ne-am antrenat pe sintetic. Nu vreau să-mi găsesc scuze, dar când te antrenezi în fiecare zi pe un sintetic foarte dur și apoi vii să joci, e cu totul altceva.

Noi am pierdut tot ce-am făcut bun în Antalya. Este prima dată când ne-am putut pregăti ca o echipă profesionistă, cu ritm, intensitate, dueluri unu la unu. Echipa va arăta mult mai bine decât a arătat până acum.

FCSB e o echipă care s-a maturizat, echipa cea mai în formă. Are jucători foarte buni precum Coman, Olaru, Băluță… Este o echipă foarte bună de contraatac, cu jucători de viteză.

Trebuie să jucăm cu mult curaj, să alergăm foarte mult. Nu ne putem deschide foarte mult, pentru că e o echipă căreia nu trebuie să-i lași spații”, a afirmat antrenorul Sabău, înaintea partidei cu FCSB.

Partida va începe la ora 20.30 și va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan (Arad), în cabina VAR aflându-se Iulian Căilin (Ștefănești – Argeș).

Advertisement

More in Fotbal Intern