Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga// Runda 23-a// Rezumat Video – Poli Iași vs „U” Cluj 1-0 (0-0)// Cu Nistor și Bic turiști, „U” îi permite Politehnicii să-i ia toate punctele

Politehnica Iași, nou-promovată în SuperLiga, a reușit să-i ia Universității Cluj toate punctele în acest sezon regular, iar cele două formații se vor mai întâlni încă o dată în play-out. Calificarea formației clujene în play-off este o Fata Morgana!

Spre deosebire de Leo Grozavu, care a făcut 7 schimbări în echipa de start față de meciul anterior, cel de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, pierdut cu 0-6, Ioan Ovidiu Sabău a aliniat cel mai bun unsprezece posibil. 

După o primă repriză anostă, însă dominată cu autoritate de Politehnica Iași, clujenii au avut 15 minute de fotbal agresiv și combativ. Sabău a mai schimbat din mers și sistemul de joc, dar nu a realizat că Nistor și Bic nu intenționează să-și schimbe statutul de turiști. De prin minutul 75, gazdele și-au reluat atacurile la poarta lui Iliev, iar Sergiu Buș l-a ridiculizat pe Simion și a înscris cu un șut imparabil, lângă bară.

CRONICA LIVE

Statistica partidei// Posesia: 46%-54%; Șuturi pe poartă: 4-3; Șuturi pe lângă poartă: 4-6; Cornere: 4-3; Cartonașe galbene: 2-3

MVPBouhenna 6

A marcat: S. Buș (86)

Fluier final.

Minutul 90 – Meciul a fost prelungit cu 7 minute.

Minutul 89 – Poli Iași beneficiază de un corner.

Minutul 86 – GOOOOLL POLI IAȘI – Sergiu Buș șutează din întoarcere, de la aproximativ 23 de metri, și trimite mingea în poarta lui Iliev. Simion i-a făcut marcaj larg, la 2 metri.

Minutul 69 – Două schimbări în echipa clujeană și Sabău modifică sitemul de joc. Roger urcă în linia mediană, iar Silaghi trece pe dreapta. Au ieșit Vali Gheorghe și Doukoure. Au intrat Simion și Vătăjelu.

Minutul 59 – Daniel Popa recuperează și șutează de pe loc, însă Ailenei reține.

Minutul 57 – „Ceferistul” L. Mihai, împrumutat de clubul din Gruia la Politehnica, are o intrare urâtă la Roger și primește cartonașul galben.

Minutul 53 – Este clar! Clujenii au început mai bine actul secund, semn că Sabău i-a certat la pauză.

Minutul 52 – Ocazie pentru Universitatea. Chipciu șutează pe lângă poarta lui Ailenei, din interiorul careului.

Minutul 51 – Nistor execută o lovitură liberă, Chipciu șutează și un fundaș ieșean respinge în corner. Jucătorii clujeni au solicitat penalty, susținând că jucătorul politehnicii ar fi jucat mingea cu mâna. reluările au demonstrat că nu a fost henț.

Minutul 50 – Marchioni este gratulat cu cartonașul galben.

Minutul 46 – A început repriza a doua. Leo Grozavu l-a introdus pe tunisianul Bettaieb. A ieșit Robert Ion. Nicio schimbare în formația clujeană.

Statistica primelor 45 de minute// Posesie: 48%-52%; Șuturi pe poartă: 2-1; Șuturi pe lângă poartă: 3-3; Cornere: 1-0

Final de primă repriză, dominată cu autoritate de formația ieșeană și modestă din partea Universității Cluj, care nu a reușit să-și creeze nicio ocazie de gol. 

Prima repriză a fost prelungită cu 4 minute.

Minutul 45 – Harisson șutează în plasa laterală din 4 metri.

Minutul 34 – Harrison șutează de la aproximativ 25 de metri și Iliev prinde mingea fără probleme.

Fondul sonor al partidei este dominat de cei aproximativ 50 de ultrași ai Universității Cluj.

foto// FCUCluj

Minutul 16 – Politehnica Iași înscrie prin Bouhenna, însă asistentul Marius Marchidan ridică fanionul pentru o poziție de offsaid. Faza se verifică în cabina VAR. Golul este anulat!

Minutul 13 – Roger debutează în tricoul Universității.

Minutul 11 – Plamen Iliev are o primă intervenție.

Tehnicianul Politehnicii Iași a făcut 7 schimbări în echipa de start față de meciul anterior, cel de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, pierdut cu 0-6.

Minutul 1 – A început partida.

Echipele de start:

POLI IAȘI: Ailenei 6 – Todoroski 6, Bouhenna 6, Samayoa 6, Ispas 6 – Saghiri 6 (90, Fl. Ilie), Garobbio 6, Jatoba 6 – Mihai 5,5 (67, Gheorghiță 5,5), Harrison 5.5 (77, S. Buș 6), Ion 4,5 (Bettaieb 5,5)

Rezerve: Niga, Katanec, Buș, Martac, Hrib, Ștefanovici, Ilie, Gheorghiță, Mota, Bettaieb
Antrenor: Leo Grozavu

„U” CLUJ: Iliev 5,5 – Chipciu 5,5, Thalisson Da Silva 5,5, Masoero 6, Roger 6 – Bic 5 (88, F. Ilie), Grobry 5 (69, Simion 4,5), Silaghi 6 (78, Pănoiu) – Nistor 5 – Gheorghe 5 (67, Vătăjelu), Popa 5,5

Rezerve: Gorcea, Peteleu, Mitrea, Pițian, Vătăjelu, Simion, Fossati, Pănoiu, Ilie
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: Artene Ovidiu (Vaslui), Marchidanu Marius (Brăila). Arbitru VAR: Cojocaru Adrian (Galaţi). Asistent VAR: Slabu Stelian (Braşov)

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de cinci ori, de patru ori s-au impus moldovenii, iar o partidă s-a terminat cu victoria clujenilor.

Prima confruntare din campionat a avut loc pe 2 noiembrie 2012, Poli Iaşi – Universitatea Cluj 4-0.

Singurul succes din contul ardelenilor s-a consemnat pe 1 septembrie 2014, Universitatea Cluj – Poli Iaşi 2-0.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 3 septembrie 2023, Universitatea Cluj-Poli Iaşi 0-2 (Alin Roman – dublă / *meciul a fost întrerupt de ploaie în minutul 54 şi reluat a doua zi).

Advertisement

More in Fotbal Intern