Connect with us

Fotbal Intern

Superliga// Runda 18-a// Avancronică la UTA vs Hermannstadt// Cooper a fost învoit să plece în Italia

UTA vs Hermannstadt deschide seria de trei partide programate astăzi, sâmbătă 2 decembrie. Partida se dispută la Oradea, ora 14.00, și va fi arbitrată Horia Mladinovici (București).

În opinia lui Mircea Rednic, tehnicianul UTA, partida cu FC Hermannstadt se anunță mai dificilă decât pare la prima vedere. Rezultatul de egalitate reușit etapa trecută la Cluj-Napoca, cu CFR Cluj, scor 0-0, „s-a lăsat cu sechele”. În plus, atacantul Cooper (foto) va pleca în Italia pentru a fi alături de mama lui, care este grav bolnavă.

„Sunt jucători care încă nu s-au antrenat cu echipa. E vorba de Kevin Luckassen, Micovschi și Marcelo (Freitas). Plus Ofosu, nici astăzi nu se antrenează cu echipa, fac separat și mâine o să vedem înainte să plecăm dacă putem să-i recuperăm pe vreunul dintre ei. Kevin are ceva la tendon, restul au probleme musculare. A fost și terenul greu, meciul, de asemenea, iar noi am suferit pentru că s-a alergat mult și asta nu-mi place prea mult.

Înseamnă că n-am prea avut mingea, am pierdut-o ușor, e clar că ne-am apărat. Vedem dacă îi putem recupera pe careva, dar principiul meu este să nu joci dacă nu ești sută la sută, mai ales la un meci de importanță precum e cel de sâmbătă, când am nevoie de jucători apți. Totuși, sunt accidentări ușoare, cu mic risc, doar eu voi decide dacă risc să-i pierd pentru meciurile următoare, dar mă gândesc să o luăm meci cu meci. În Cupă pot folosi și jucători care nu sunt pe listă, pe mine mă interesează meciul de sâmbătă, e foarte important să câștigăm acest meci”, a declarat Rednic la conferința de presă susținută în urmă cu două zile.

FC Hermannstadt a pierdut un singur meci pe teren străin în actuala stagiune, pe 4 august cu Universitatea Craiova, 1-0 pentru formația oltean, în rest are o victorie (3-1 cu Poli Iaşi) şi şase rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai duelat în principala competiţie internă de şapte ori, de trei ori s-a impus FC Hermannstadt, un joc a fost câştigat de UTA, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Întâia confruntare a avut loc pe 18 octombrie 2020, FC Hermannstadt – UTA Arad 1-1, goluri înscrise de Bright Addae, respectiv Ioan Hora.

Unicul succes din contul gazdelor din această rundă s-a consemnat pe 2 mai 2023, UTA Arad – FC Hermannstadt 1-0 (Roger Rodrigues).

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 29 iulie 2023, FC Hermannstadt – UTA 2-1, marcatori Daniel Paraschiv, Sota Mino / Cătălin Carp.

Antrenorul Mircea Rednic o va întâlni pentru a 10-a oară pe FC Hermannstadt, palmaresul precedentelor dueluri cuprinzând trei victorii, patru remize şi două înfrângeri.

More in Fotbal Intern