Connect with us

Fotbal Intern

Superliga// Runda 18-a// Avancronică la FC Botoșani vs Rapid// Ce minuni mai declară patronul botoșănenilor!

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, în lipsa lui Marius Șumudică, a ajuns bufonul de serviciu pentru media bucureșteană. Acesta reușește să întrețină buna dispoziție prin declarațiile pe care le face, plecând de la situația dezastruoasă a echipei, nicio victorie în 17 etape! 

Acum două luni și jumătate declara că intenționează să investească la CSA Steaua și să mute echipa la Suceava. Recent, de vreo două zile, Iftime i-a anunțat pe suporterii botoșăneni că va lupta pentru salvarea echipei, dar nu exclude părăsirea acesteia în cazul retrogradării și posibilitatea reorientării catre alte sporturi. De „gagici”!

Colac peste pupăză, Iftime a mai aruncat pe piață și varianta aducerii unui antrenor străin. Pe Marco Simone!

Ultimele declarații ale lui Valeriu Iftime:

  • „Este un străin extraordinar, am o ofertă extraordinară, dacă o spun acum înroşesc ziarele. Da, există discuția asta (n.r. – cu Marco Simone) și aș putea să primesc un răspuns duminică, spre seară, legat de șansă. Nu mă așteptam să știți, dar la cât sunteți voi de informați. Presa mă informează mai bine decât mă informează structurile mele de ajutor”, a completat Valeriu Iftime, potrivit Fanatik.
  • *„Dacă eu retrogradez, o să mă gândesc la o echipă serioasă de handbal, de volei, de fete ceva, nu știu, să fac ceva pentru sport. Da, va fi așa sau nu va fi deloc. Nu cred că în Liga 2 Botoșaniul mai are viață, decât dacă se naște cineva, un noroc fantastic. Am făcut un clasament, avem 10-11 ani în Liga 1, continuitate au 3-4 echipe mi se pare. Botoșaniul a avut o constanță aici, cu 3 ani în play-off, am pierdut play-off-ul în ultima etapă. Nu aș vrea să ne culcăm acum și să ne amintim cum a fost echipa asta. Dacă am ceva care nu pot să dorm noaptea e din cauza lui FC Botoșani. Cumva toate celelalte lucruri ale mele sunt într-o matcă a normalității mele ca om, în afară de FC Botoșani, care mă mănâncă pur și simplu de două – trei luni de zile. Am tot zis că o las, de doi ani mă tot chinui. Mă tot las și nu mă las și echipa suferă, cred că de la mine vin toate astea. Când am spus că o soluție ar fi să vând clubul, acum nu îl mai dau, dau și bani numai să îl ia unul, nu mai cer nimic, nu mai cer nicio garanție. Cred că toate lucrurile astea s-au așezat cumva și ăsta e rezultatul. Asta îmi reproșez cumva și nu aș vrea să retrogradez. Cel mai vinovat sunt eu și de asta nu mă simt bine. În fine, mă gândesc, îmi vine să plâng prea tare la telefon, mai bine nu mai spun (n.r. râde)”, a afirmat Valeriu Iftime, la ProSport Live.

Moldovenii primesc vizita Rapidului într-o partidă specială pentru gazde, care bifează al 400-lea meci pe prima scenă din România, competiţie în care FC Botoşani a devenit un nume important, fiind de două ori prezent în play-off (2019-2020, 2020-2021).

Cinci remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de gruparea botoşăneană în ediţia curentă pe teren propriu.

7 august 2023, FC Voluntari – Rapid 2-1: a fost singura partidă pierdută de giuleşteni în campionatul actual din postura de vizitatori, în rest trei victorii şi patru rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori în principala întrecere internă, de trei ori s-au impus bucureştenii, un joc a fost câştigat de moldoveni, iar de alte patru ori s-au consemnat remize.

Primele confruntări au avut loc în ediţia 2014-2015, când FC Botoşani a învins acasă cu 3-0 (marcatori Martinus, Ngankam, Vaşvari pty) şi a remizat pe terenul Rapidului, scor 2-2 (goluri înscrise de E. Oriol, Săpunaru pty / Ivanovici, Vaşvari pty).

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 28 iulie 2023, Rapid – FC Botoşani 2-2 (M. Dugandzic – dublă, V. Pinson, E. Florescu).

Pentru Cristiano Bergodi, duelul din această rundă va fi al 16-lea din carieră în care o va întâlni pe FC Botoşani, palmaresul tehnicianului italian cuprinzând şase victorii, patru remize şi cinci înfrângeri.

Meciul este programat la ora 17.00 și va fi arbitrat de Andrei Moroiță (Ploiești).

 

More in Fotbal Intern