Connect with us

Din Voleu

Se întâmplă în Timișoara/ S-a turnat fundația la arena „Eroii Neamului”/ Vezi foto!

Dominic Fritz, edilul Timișoarei, a prezentat imagini cu stadiul lucrărilor de la stadionul „Eroii Neamului”, cu o capacitate de 10.101 locuri, construit exclusiv din fonduri locale, primul din România!

Autorizația de construire a fost semnată pe 2 februarie 2024.

„Am început lucrul la fundația peluzei vest a Arenei Eroii Timișoarei. Stadionul Timișoarei – așteptat de decenii de timișoreni – prinde contur.

Am turnat deja fundația de la Peluza Est și acum se fac lucrările de umplere. La Peluza Vest lucrăm la turnarea fundației. La Tribuna 1 am început turnarea fundației, iar la Tribuna 2 se excavează și se lucrează la stabilizarea terenului.

Noul stadion de pe Calea Buziașului este una din investițiile strategice ale orașului pe care o facem cu forțe proprii, exclusiv din banii din taxele și impozitele timișorenilor.

Pentru că fotbalul și sportul timișorean au nevoie de această investiție și de un nou început ca de aer.”, a comunicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Stadionul (n.red. situat pe Calea Buziașului, zona de sud-est a Timișoarei) ar trebui să fie gata la mijlocul lui 2026, termenul de execuție fiind de 2 ani și 3 luni. Costurile acestuia sunt aproximate la 115 milioane de lei, dar, mai mult ca sigur, acestea vor cunoaște o creștere cu aproximativ 25%.

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu