Connect with us

Rugby

Rugby// Surugiu, Gorcioaia și Macovei și-au anunțat retragerea de la Națională// Macovei a afirmat că „dispariția respectului” l-a determinat să se retragă!

Jucătorii Florin Surugiu şi Andrei Gorcioaia se vor retrage din echipa naţională de rugby a României după partida cu Tonga, ultima pe care o vor susţine la Cupa Mondială din Franţa, a anunţat, joi, Federaţia Română de Rugby. Anunţul retragerii lui Surugiu şi Gorcioaia vine după ce un alt veteran, Mihai Macovei, neselecţionat pentru CM 2023, a anunţat în reţelele de socializare că renunţă la echipa naţională.

Cu 104 selecţii, participant la trei ediţii ale Cupei Mondiale, Florin Surugiu spune că va fi un moment emoţionant pentru el, dar totodată va avea o ambiţie foarte mare de a obţine singura victorie de la competiţia din Franţa.

„O să fie selecţia cu numărul 105, am anunţat în sânul echipei, o să fie ultima mea selecţie ca <<stejar>>, sunt foarte emoţionat, se mai scrie o pagină cu numele meu şi apoi voi pune ghetele în cui. Am foarte mari emoţii, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României, este ultimul meci al nostru la Cupa Mondială, ultimul meci în care toată lumea îşi pune gândul să venim cu o victorie acasă, o să fie un moment foarte greu pentru mine, dar în acelaşi timp cu ambiţie foarte mare.

Ultima perioadă poate este foarte grea şi pentru ei, nu am mai trăit aşa rezultate, dar trebuie să conştientizăm că am jucat cu cele mai puternice echipe din rugby-ul mondial. Este un nou nucleu de jucători, eu sunt singurul jucător care a mai fost la o Cupă Mondială. Nu se compară ceea ce jucăm noi acasă, în campionatul românesc, cu ceea ce se joacă aici. Sunt nişte monştri ai rugby-ului, sunt nişte jucători cu care ne întâlnim doar o singură dată în viaţă la o Cupă Mondială. Noi am dat totul pe teren, într-adevăr aceste rezultate trebuie să tragă un semnal de alarmă şi să arătăm o altă faţă la următoarele meciuri internaţionale”, a declarat Surugiu.

Şi Andrei Gorcioaia (cunoscut şi ca Andre Gorin, n. red.) îşi va încheia cariera la echipa naţională, în meciul de duminică. Debutant pentru România într-un meci cu Germania din Cupa Europeană a Naţiunilor, în 2009, acesta a adunat 45 de selecţii pentru România. El vorbeşte despre ce a însemnat echipa naţională şi mândria de a purta pe umeri tricolorul, fiind încrezător în generaţiile viitoare ale rugby-ului românesc.

„Încă mai am un meci şi îmi doresc, ca de fiecare dată, să mor cu ei pe teren, chiar dacă o să ies ciufulit, dar vreau să ies cu capul sus, pentru că în rugby cel mai important este să poţi ţine pieptul sus. Copiilor care se apucă de rugby le-aş spune că aici vor învăţa ce înseamnă sacrificiul, vor avea prieteni şi vor avea o familie. Eu întotdeauna am avut o familie în rugby. Rugby trebuie să meargă mai departe, nu se va opri nici cu mine, nici cu alţi jucători de legendă.

Ştiam ce ne aşteaptă, nu a fost o surpriză, dar sunt unii copii care nu joacă la nivelul unde joacă jucătorii de la celelalte echipe, au văzut ce înseamnă jocul la alt nivel. Eu zic că am învăţat foarte multe lucruri, aceste trei meciuri au dat încredere copiilor care vin din urmă, copiilor care sunt în echipă. Nu vreau să critic nimic din ce se întâmplă în România, însă lumea trebuie să înţeleagă că nu e aşa de uşor, trebuie să ajutăm mult mai mult şi să sprijinim înainte să facem afirmaţii jignitoare la adresa echipei naţionale”, a afirmat Gorcioaia.

Mihai Macovei a spus că dispariția respectului l-a determinat să-și anunțe retragerea!

”Atunci când respectul dispare, nu trebuie să forţezi lucrurile! După 17 ani de echipa naţională a venit momentul să pun ghetele în cui! Mulţumesc familiei care a fost tot timpul lângă mine şi suporterilor echipei naţionale! Mulţumesc lui Romeo Gontineac, Marius Tincu, Lynn Howells şi Andy Robinson pentru încrederea acordată pe parcursul anilor”, a transmis Macovei.

Naţionala de rugby a României va disputa duminică, 8 octombrie, ultimul meci la Cupa Mondială de Rugby din Franţa. ”Stejarii” vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, de la ora 18:45.

Advertisement

More in Rugby