Connect with us

Rugby

News Rugby XV – România// David Gérard a stabilit lotul de „32 de Stejari” pentru meciul de debut cu Polonia din C.E.

România va debuta în competiție pe 4 februarie, urmând să întâlnească în deplasare, Polonia. Pentru această prima partidă, staff-ul tehnic a selectat un lot de 32 de jucători, 27 de jucători dintre cei care se află în cantonament, la care s-au alăturat patru jucători din Franța și unul din România.

Pentru această selecție de 32 de sportivi foarte important este să dăm șansă și altor jucători, precum Hartig, Burțilă, Mahu, Gontineac, trebuie să îi văd în antrenamente și jucând, la fel ca pe toată lumea.

Este o selecție pentru meciul cu Polonia, vom mai avea și alți sportivi noi, pentru că vrem să facem câteva schimbări și pentru partidele cu Belgia și Portugalia.

Așa cum am mai spus, obiectivul meu este să văd cât mai mulți jucători în acest Campionat European și în turneul de vară, ne dorim să evaluam cel puțin 60 de jucători, pentru a găsi cea mai bună formulă pentru Selecționata Lupilor și meciurile României din toamnă.

În ceea ce-i privește pe cei 32 de jucători care pregătesc meciul cu Polonia, doar 26 vor face deplasarea, este un mix de jucători tineri, jucători cu experiență și jucători care vor să demonstreze că pot avea pe viitor un loc în echipa națională.

Sunt mulțumit de acest prim stagiu, de ceea ce am văzut în ceea ce privește implicarea jucătorilor, nu s-au plâns de nimic, s-au trezit și au încercat să dea totul în fiecare zi, ceea ce este cel mai important lucru pentru mine, spiritul și motivația sunt foarte bune.” a declarat David Gérard, antrenorul principal al Stejarilor, pentru site-ul FRR.ro

Lotul României pentru meciul cu Polonia din Campionatul European

Pilieri: Alexandru Savin (CS Rapid), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Vasile Balan (CSA Steaua), Alexandru Gordaș (CS Dinamo), Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), Costel Burțilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau)

Taloneuri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), Florin Bărdașu (CS Rapid)

Linia a doua: Johan Van Heerden (CS Dinamo), Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Andrei Mahu (Massy)

Linia a treia: Kamil Sobota (CS Dinamo), Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), Damian Strătilă (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara)

Mijlocași la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), Florin Surugiu (CS Rapid)

Mijlocași la deschidere: Tudor Boldor (CS Dinamo), Alin Conache (CSA Steaua)
Aripi: Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Cosmin Iliuță (CSA Steaua)

Centri: Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), Mihai Graure (CS Dinamo), Tangimana Fonovai, Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), Gabriel Pop (GDS Cascais), Taylor Gontineac (Rouen Normandie)

Fundași: Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

Staff: David Gérard – antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile și atac, Simon Maisuradze – antrenor înaintare, Raphaël Francois Saint-André – antrenor asistent cu treisferturile și îndemânare (skills), Michaël Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică, Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic, Marius Lică Todosi – kinetoterapeut, David Popa – analist video

În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia.

Stejarii vor debuta în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie.

Biletele pentru cele două meciuri de acasă ale Stejarilor se pot achiziționa de pe bilete.ro, cu Belgia (aici) și cu Portugalia (aici).

După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

În ediția trecută a competiției, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

More in Rugby