Connect with us

Rugby

News Rugby/ Stejarii vor efectua un antrenament comun cu echipa Franței/ În iulie, meciuri cu SUA și Canada!

Federația Română de Rugby a anunțat că echipa Națională va susține un antrenament comun cu selecționata Franței, pe 22 iunie la Centru Național de Rugby de la Marcoussis, locul unde se pregătesc toate reprezentativele de rugby ale Cocoșilor.

Naționala de rugby a României se va afla la Marcoussis între 21-23 iunie. Antrenamentul va fi deschis publicului, mai multe detalii urmând să fie anunțate în perioada următoare. 

Ambele echipe naționale se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în cadrul Turneului de vară, Stejarii urmând să facă un turneu de două săptămâni în America de Nord unde vor întâlni Statele Unite ale Americii (05 iulie – Chicago) și Canada (12 iulie – Ottawa), iar Franța va întâlni într-un turneu în America de Sud, Argentina (6 și 13 iulie) și Uruguay (10 iulie).

„Astăzi, când se împlinesc 34 de ani de la victoria României contra Franței de la Auch suntem bucuroși să anunțăm acest antrenament comun cu naționala Cocoșilor. Este un lucru extraordinar pentru noi să ne putem antrena cu Franța. Lucrăm intens să reînnodăm o tradiție veche care a adus multe beneficii rugbyului românesc. Turneul din America de Nord le va oferi jucătorilor români noi șanse de a concura la cel mai înalt nivel cu echipe puternice. Este important pentru echipa noastră tânără să evolueze în cat mai multe astfel de meciuri, astfel încât staff-ul să poată avea la dispoziție, anul viitor, cel mai bun lot disponibil pentru calificările de la Cupa Mondială din 2027”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. 

„Acest antrenament cu adversar, organizat pentru a răspunde nevoii de un antrenament colectiv, reprezintă în egală măsură o oportunitate prețioasă de a reînnoi legăturile cu Federația Română de Rugby, care pregătește și ea, la rândul ei, turneul din luna iulie în America de Nord. Această colaborare reîntărește angajamentul nostru de a susține și de a dezvolta relațiile internaționale în lumea rugbyului.”, a declarat Jean-Marc Lhermet, vice-președintele Federației Franceze de Rugy, responsabil de înalta performanță și oficiali de meci, citat de site-ul rugbyromania.ro (frr.ro)

În cadrul Turneului de vară, România va întâlni în primul meci echipa Statelor Unite ale Americii.

Meciul este programat la Chicago pe 5 iulie pe Seatgeek Stadium. Cele două echipe s-au întâlnit și anul trecut, în luna august, la București, în primul meci de pregătire pe care Stejarii l-au avut în vederea participării la Cupa Mondială de rugby. Atunci, oaspeții s-au impus cu 31-17. Cele două reprezentative își vor disputa și Pershing Cup, trofeul pus la bătaie de Federația Română de Rugby din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, “Jocurile InterAliate”, organizată în 1919 de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, Generalul John Joseph Pershing,  pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial.

Un meci cu un statut special având în vedere că în acest an se aniversază o sută de ani de la prima medalie olimpică obținută de sportul românesc, prin echipa de rugby, bronz, în competiția de la Paris din 1924, România jucând chiar cu SUA. 

 În al doilea meci al verii, Stejarii vor întâlni Canada, pe 12 iulie la Ottawa, pe TD Place  Stadium.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima dată în 2017, tot într-un meci test, în cadrul unui turneu internațional pe care România l-a făcut, partida disputată la Edmonton fiind câștigată de Stejari cu 25-9. 

sursa/ frr.ro

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Rugby