Connect with us

Din Voleu

Marea dilemă a Corvinului în aceste zile. Cupe Europene sau modificarea formei de organizare?

Corvinul Hunedoara și numeroșii săi fani se bucură de câștigarea Cupei României și, implicit, de răspunsul favorabil primit din partea UEFA, care-i permite să evolueze cel puțin două tururi în cupele europene.

Totuși, suporterii grupării hunedorene trebuie să știe că participarea în E.L. nu este numai un zâmbet, ci aduce și un major incovenient: blocarea procesului de modificare a formei de organizare.

În prezent, Corvinul este club de drept public și intenționează să devină în cel mai scurt timp societate pe acțiuni, pentru a putea avea drept de promovare în sezonul 2024/2025.

Regulamentul UEFA de Licențiere – articolul 12 – menționează că un club care își modifică forma de organizare se transformă. Această acțiune juridică este „considerată drept o întrerupere a continuității calității de membru afiliat.”

  • Cu alte cuvinte, UEFA consideră că are de a face cu un CLUB NOU!
  • Pentru a juca în cupele europene, un club trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la federațiile naționale.

Articolul 12 – punctul 3 – din Regulamentul UEFA de Licențiere: Orice modificare a formei juridice, a structurii juridice a grupului (incluzând fuziunea cu o altă entitate sau cesionarea activităţilor fotbalistice către o altă entitate) sau a identităţii solicitantului de licenţă (incluzând modificarea sediului social, a denumirii sau a culorilor) survenită în această perioadă în detrimentul integrităţii competiţiei sau pentru a facilita calificarea solicitantului de licenţă într-o competiţie pe bază de merit sportiv sau în scopul primirii licenţei, va fi considerată, în sensul prezentei prevederi, drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat sau a relaţiei contractuale (dacă este cazul)”.

În concluzie, conducerea clubului Corvinul Hunedoara trebuie să aleagă între participarea în cupele europene și modificarea formei de organizare. Și una și alta, nu sunt juridic posibile pentru sezonul competițional intern și internațional 2024/2025. 

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu