Connect with us

Fotbal Intern

News Fotbal// Cartonaș galben pentru proteste vehemente – 10 minute eliminare!

Conform informațiilor publicate de The Times, International Football Association Board (IFAB) ia în considerare modificarea regulilor jocului de fotbal prin introducerea unei eliminări pentru o perioadă de 10 minute pentru fotbaliștii care protestează vehement în fața arbitrilor. În plus, IFAB explorează posibilitatea de a adăuga o regulă similară celei existente în rugby, prin care căpitanul să fie singurul autorizat care să poată discuta cu arbitrii cu privire la anumite decizii luate în timpul partidelor.

IFAB a început să testeze regula eliminării de 10 minute la nivel juvenil încă din 2019, iar aceasta s-a dovedit un succes, constantându-se o scădere cu 38% a momentelor în care jucătorii protestează vehement.

Lukas Brud, directorul executiv al IFAB, a anunțat că intenționează să extindă testarea noilor reguli și în cadrul competițiilor de seniori. Dacă aceste reguli se vor dovedi eficiente, există posibilitatea ca ele să fie implementate la nivel general în fotbal.

Dacă doar căpitanul ar putea sta de vorbă cu arbitrul, atunci el ar putea ca ulterior să le explice coechipierilor ce s-a întîmplat. Jucătorii nu sunt prea îngrijorați când știu că pot primi un cartonaș galben dacă spun ceva nepotrivit unui arbitru. Însă ar fi o mare diferență dacă vor fi conșienți că vor sta 10% din meci pe marginea terenului”, a declarat Lukas Brud pentru The Times.

Advertisement

More in Fotbal Intern