Connect with us

Echipe Nationale

Naționala U19// Turul de Elită U19: cu cine vor juca tricolorii meciurile decisive pentru EURO 2024

La Nyon, sediul UEFA, a avut loc tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U19 de anul viitor, competiție găzduită de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie.

Tricolorii pregătiți de Adrian Dulcea au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 10 de calificare cu 5 puncte, reușind un succes, 7-0 cu San Marino, și două remize, 0-0 cu Finlanda și 1-1 cu Cehia, gazda grupei. România, în baza rezultatelor obținute, a fost repartizată în urna a 4-a.

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Turcia, Germania și Croația. Meciurile se vor juca în perioada 18-26 martie, gazda miniturneului fiind Croația.

Programul meciurilor:

  • 20 martie: Turcia – România și Croația – Germania
  • 23 martie: Turcia – Croația și Germania – România
  • 26 martie: Germania – Turcia și România – Croația

Adversarii României de la Turul de Elită

Turcia și-a câștigat grupa de calificare după ce a obținut trei victorii din trei posibile în meciurile cu Lituania, Grecia și Belarus, adversarele din grupă.

Naționala Germaniei a obținut două victorii și o remiză în prima parte a calificărilor, încheind de asemenea grupa pe primul loc, în fața Macedoniei de Nord, Poloniei și a Kazahstanului.

Croația s-a clasat pe locul secund în grupa de calificări, în spatele Israelului, dar la egalitate de puncte cu aceștia, respectiv 7. În grupă s-au mai aflat Insulele Feroe și Armenia.

Grupele de calificare

Grupa 1: Spania, Austria, Kosovo, Slovenia

Grupa 2: Țările de Jos, Belgia, Franța, Lituania

Grupa 3: Norvegia, Israel, Bosnia & Herțegovina, Muntenegru

Grupa 4: Portugalia, Danemarca, Serbia, Grecia

Grupa 5: Scoția, Cehia, Georgia, Italia

Grupa 6: Turcia, Germania, Croația, România

Grupa 7: Elveția, Ucraina, Macedonia de Nord, Letonia

Se califică la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe de la Turul de Elită.

Naționala României a mai participat la două ediții EURO U19, în 2011 și în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.

More in Echipe Nationale