Connect with us

Din Voleu

Mihai Stoica a spus adevărul!/ Motivul devansării Supercupei, invocat de FRF, este FALS!/ Protestul „corviniștilor” nu a contat!

Devansarea datei de disputare a Supercupei din acest an a fost aprobată luni, 3 iunie, prin votul membrilor Comitetului Executiv al FRF.

Printr-un comunicat dat ieri, imediat după încheierea CEX, FRF susține că a modificat data de disputare a meciului, care va avea loc pe 4 iulie (n.red. 6 iulie a fost ziua stabilită inițial), pentru a da timp echipelor să se pregătească pentru participarea în cupele europene!

RĂSPUNS FALS!

Adevăratul motiv al devansării jocului a fost oferit de Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, la Orange Sport, preluat de ultras24.ro.

„Dacă o să fie 6… poate să fie 4. Nu ne dorim, am fost întrebați de deținătorii de drepturi, am dat OK-ul, chiar dacă ne-am făcut deja programul și ne cam… Suntem de acord să jucăm și pe 4 pentru că e logic până la urmă ca Supercupa să nu concureze cu un meci foarte important din fazele eliminatorii ale turneului final Euro. 

4 iulie e zi liberă, 5 și 6 se joacă. E un avantaj pentru noi și Corvinul, am avea mai multe zile. Sigur în Ghencea se va juca meciul cu Corvinul, este pe terenul campioanei.”

E LIMPEDE?

Sâmbătă, 1 iunie, Asociația Suporterilor Corviniști a redactat un comunicat, pe care l-a trimis inclusiv clubului FC Corvinul 1921, prin care solicitau ca Supercupa să nu fie devansată. deoarece joi (4 iunie) le-ar fi greu să facă deplasarea la București.

”Am primit cu deosebită surprindere vestea vehiculată în spațiul public în ultimele zile, privitoare la o eventuală devansare a meciului dintre Corvinul Hunedoara și FCSB – contând pentru Supercupa României la fotbal, programat inițial în data de 6 iulie.

Un oficial al echipei bucureștene explică, bazându-se pe niște argumente legate strict de interesul deținătorilor drepturilor tv, că e mai bine ca meciul menționat să fie programat în data de 4 iulie.

foto – playsport.ro

Uitându-se că însăși esența acestei Supercupe este de a le oferi spectatorilor un meci de gală – între echipa campioană a țării și câștigătoarea Cupei României, se dorește minimalizarea participării publicului la acest eveniment sportiv.

Considerând că organizatorul jocului, Federația Română de Fotbal, pune accent pe seriozitate și predictibilitate, sute de hunedoreni și-au achiziționat deja biletele de avion pentru data de 6 iulie, iar alte câteva sute și-au achitat în avans cazarea pentru acea dată. O devansare a jocului s-ar constitui într-o dovadă de dispreț față de aceștia și față de toți cei care fac eforturi pentru a participa la evenimentele de gală ale fotbalului românesc!
Nu în ultimul rând, programarea jocului într-o seară de joi ar îngreuna radical deplasarea la București a miilor de suporteri corviniști care doresc să își încurajeze favoriții la meciul de pe Ghencea!

În aceste condiții, afirmând cu tărie că fotbalul este pentru spectatori și că respectul pentru suporteri trebuie să primeze, Asociatia Suporterilor Corvinisti solicită public conducerii FRF și clubului nostru – FC Corvinul 1921 Hunedoara – să nu accepte această modificare a datei in care se va disputa Supercupa României și, drept urmare, să păstreze programarea făcută publică de prima dată: Corvinul Hunedoara – FCSB, 6 iulie 2024, Stadionul Ghencea”, a fost comunicatul celor de la ASC, redactat sâmbătă, 1 iunie.

Suporterii Corvinului au revenit cu un al doilea comunicat, după anunțul FRF privind devansarea Supercupei.

”Am primit acum câteva minute, cu deosebită dezamăgire, vestea că solicitarea noastră îndreptățită de păstrare a datei de disputare a Supercupei României nu a fost luată în seamă de reprezentanții Federația Română de Fotbal.

Astfel, în urma propunerii Departamentului Competiții, a fost votată în unanimitate re-programarea jocului pentru data de 4 iulie 2024, pe stadionul Steaua.

Ne facem datoria de suporteri imparțiali și clarificăm, prin extrasele din ROAF (Regulamentele de Organizare a Activității Fotbalistice din România), disponibile în secțiunea dedicată din site-ul oficial www.frf.ro, că în luarea acestei hotărâri clubul nostru – FC Corvinul 1921 Hunedoara – nu a avut niciun drept de veto, fiind obligat să o respecte fără alte comentarii.

foto – captură video – Finala Cupei României

Ca urmare, decizia FRF lovește necruțător și fără consultarea părților implicate, în suporterii corviniști din țară și străinătate, care se văd puși în situația ingrată de a se deplasa la București pentru un meci disputat într-o seară de joi (în loc de sâmbătă!) și care, mulți dintre ei, deja își rezervaseră și achitaseră transportul și cazarea pentru data de 6 iulie.

E încă un semn al disprețului față de suporteri și al punerii pe primul plan al interesului comercial al televiziunilor care dețin drepturile de imagine ale competițiilor din fotbalul românesc.

Cu toate acestea, lăsăm indignarea deoparte și ne concentrăm în exclusivitate pe eforturile Asociatiei Suporterilor Corviniști de a organiza în condiții optime deplasarea fanilor la meciul de gală de la București.

Pentru noi, Corvinul e totul!!!”

P. S. Astfel, suporterilor formațiilor din SuperLiga și Liga 2 li s-a oferit ocazia, într-un final, de a înțelege cine deține puterea fotbalului în România, respectiv cine pune în pericol sănatătea jucătorilor – în lunile caniculare sau cu temperaturi scăzute – prin programarea unor meciuri la ore imposibil de suportat la… firul ierbii.

De citit și materialele:

Supercupa României a fost devansată/ Nu se va juca pe 6 iulie!

Oficial// Supercupa României se va juca pe 4 iulie!/ Au fost modificate și perioadele de transfer aferente sezonului 2025/2026

 

 

 

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu