Connect with us

Alte Sporturi

Joan Chelimo Melly – argint în proba de semimaraton de la C.E. de Atletism Roma

Joan Chelimo Melly (34 de ani, Kenya), însă naturalizată România, legitimată la CS Dinamo, a obținut medalia de argint în proba de semimaraton de la Campionatele Europene de Atletism de la Roma.

Atleta este calficată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

„Argint pentru Joan Chelimo Melly la semimaraton

În proba de semimaraton, desfășurată astăzi (9 iunie), la „Europenele” de la Roma, Joan Chelimo Melly (CS Dinamo, antrenor Carol Șanta) a trecut a doua linia de sosire, fiind cronometrată în 1h08:55.

Foto – facebook – Joan Chelimo Melly

Pe prima treaptă a podiumului de premiere s-a urcat norvegianca Karolinee Grovdal (1h08:09, nou record al campionatelor). Celalată reprezentantă a noastră, Delviner Meringor (CSA Steaua, antrenor Valentin Anghel), a fost a patra (1h09:25 SB).

Felicitări!”, este comunicatul oficial postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Atletism.

Din 2017, Joan Chelimo Melly se pregătește cu antrenorul Carol Șanta. În proba similară masculină, Nicolae Soare a încheiat pe locul 55 (1:08.31 ore).

România mai are o clasare pe locul 7 la aruncarea greutăţii, prin Rareş Toader, respectiv un loc 28 la 20 km marş, prin Maria Diana Lătăreţu.

În alte finale de la Roma, din delegaţia României s-au mai calificat până în prezent Diana Ion (triplusalt, 14.09 metri), Florentina Iuşco (triplusalt, 14.11 metri), Stela Rutto (3.000 metri obstacole, 9.30 minute).

În următoarele zile vor mai intra în concurs: Rotaru-Kottmann Alina (lungime), Ghelber Bianca Florentina (aruncarea ciocanului), Miklos Andrea (400 m), Iuşco Florentina şi Taloş Andreea (lungime), Uţă Ştefania (400 metri garduri), la feminin, respectiv Novac Alexandru Mihăiţă (suliţă), Grecu Răzvan Cristian şi Nicoară Răzvan (triplusalt), la masculin.

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Alte Sporturi