Connect with us

Fotbal Intern

FRF și M.E.: 5 noi clase de fotbal pentru fete vor fi înființate anul acesta în orașele Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara

Cinci noi clase de fotbal pentru fete vor fi înființate anul acesta la Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara în vederea popularizării fotbalului în rândul fetelor și a creșterii nivelului lor de implicare/participare în acest sport.

Proiectul „Centrelor de Pregătire” contribuie la sporirea profesionalismului în fotbalul feminin, un fenomen național care în ultimii 10 ani a însemnat pentru România o creștere a participării de la 330 la peste 100.000 de practicante și la recorduri de audiență la stadion și TV.

Clasele de fotbal pentru fete de la Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara vor fi înființate începând cu anul școlar 2024-2025, de la clasele IX-a. 

Federația Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză inclusiv de nivel internațional, precum și cu mijloace materiale. Alegerea liceelor mai sus amintite a avut în vedere distribuția claselor la nivel național.

 

More in Fotbal Intern