Connect with us

Echipe Nationale

FRF nu este de acord cu UEFA// România nu va disputa partide cu selecționatele Federației Ruse// Mai multe federații din Europa resping decizia UEFA

În ședința Comitetului Executiv de azi, 29 septembrie 2023, a fost dezbătută și decizia UEFA de a reprimi selecționatele U17 ale Rusiei, feminin și masculin, în competițiile UEFA.

Decizia UEFA ar intra imediat în vigoare, și la masculin, și la feminin: meciurile se vor disputa în afara Rusiei, nu va fi arborat steagul țării și nu va fi intonat imnul național. Jucătorii nu vor purta însemnele Rusiei pe echipamente.

La finalul ședintei de C.Ex., la care mass-media nu a avut acces, Federația Română de Fotbal a dat următorul comunicat oficial:

„Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

  • Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.
  • În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.
  • În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.
  • FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale.”

Federațiile din Anglia, Polonia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Letonia și, evident, Ucraina au anunțat că refuză să participe în competiții alături de Rusia.

 

 

 

Advertisement

More in Echipe Nationale