Connect with us

Alte Sporturi

Debut istoric în voleiul feminin românesc// Bianca Cucu a jucat în Divizia A1 la vârsta de 12 ani și 10 luni!

Prima etapă a Diviziei A1 la volei feminin a prilejuit multe debuturi pe prima scenă a voleiului românesc. Unul a fost chiar istoric, fiind vorba de o jucătoare – Bianca Cucu – care, conform grilei de vârstă de la copii și juniori, ar fi în primul an de speranțe!

Bianca Cucu// facebook

Bianca Cucu a „explodat” acum doi ani în voleiul românesc, când și-a dus echipa de club, CSS Buzău, spre titlul de la minivolei. „Ochită” de specialiști, ea a fost chemată la lotul național Under 17, cu care a participat în vară la Campionatul European, fiind printre cele mai bune marcatoare ale competiției, chiar dacă nu avea decât 12 ani!

Foto// CEV// Bianca Cucu, foto dreapta

În vară, lupta pentru semnătura ei a fost câștigată de CSM Constanța, acolo unde, iată, antrenorul Florin Voinea a introdus-o pe teren câteva mingi în meciul câștigat cu scorul de 3-1 la Târgu Mureș, ne informează  doarvolei.ro.

Intrată la „dublă schimbare” în primul set, alături de ridicătoarea Maria Știrbu, Bianca a jucat de la 22-17 până la 24-18, scriind o pagină de istorie în voleiul românesc. Pentru că, născută fiind la 4 decembrie 2010, sportiva care are o înălțime de 1,82 m, a debutat în prima divizie a voleiului feminin la vârsta de 12 ani, 10 luni și 3 zile!

 

Advertisement

More in Alte Sporturi