Connect with us

Alte Sporturi

Bilanț strălucitor pentru canotajul românesc la CM 2023 de la Belgrad// 2 medalii aur, 1 argint și 2 bronz// 11 echipaje calificate la JO Paris 2024

Performanță fără precedent pentru canotajul românesc la Campionatele Mondiale de la Belgrad: 11 echipaje s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Duminică, 10 septembrie, a fost o zi FABULOASĂ pentru echipajele României intrate în concurs.

Medalie de AUR și calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu. 

Medalie de AUR pentru România la Campionatele Mondiale de la Belgrad, proba de dublu vâsle feminin (W2x). Fetele noastre de aur, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au făcut spectacol în finala de azi, impunându-se detașat în fața echipajelor din Lituania și Statele Unite.

Locul 4 și calificare la JO Paris 2024 pentru echipajul de 8+1 masculin (M8+). Într-o finală extrem de strânsă, sportivii Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu și Adrian Munteanu au terminat cursa la distanță de sub 1 secundă de locul 3.

România a reușit să califice a 9-a barcă la JO Paris 2024, cea de dublu vâsle masculin (M2x).

Ciprian Tudosă și Florin Arteni au concurat în Finala B a Campionatelor Mondiale de la Belgrad și s-au clasat pe locul 1, iar în clasamentul general ocupă poziția 7. 

România a ocupat locul 4 în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj 2023, după Olanda, Marea Britanie și Italia, dar înaintea Elveției, Irlandei, Ucrainei, Germaniei și Australiei.
Țara noastră a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 34 de sportivi și a încheiat cu cinci medalii câștigate: două de aur, una de argint și două de bronz. 
Performanță fără precedent pentru canotajul românesc: 11 echipaje s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

 

Advertisement

More in Alte Sporturi