Connect with us

Echipe Nationale

21 de echipe naționale calificate la EURO și-au confirmat bazele de pregătire din Germania

UEFA a anunțat care sunt bazele de pregătire ale echipelor participante la EURO 2024. Germania va sta la Herzogenaurach, deținătoarea titlului, Italia, a ales Iserlohn, iar finalista UEFA EURO 2020, Anglia, va fi cantonată la Blankenhain. Toate echipele trebuie să se prezinte la baza de pregătire EURO cu cel puțin cinci zile înainte de primul meci.

După ce UEFA a inclus pentru prima dată sustenabilitatea ca criteriu în regulamentul turneului, programul meciurilor a fost conceput pentru ca echipele să-și joace meciurile din faza grupelor doar în două regiuni, pentru a reduce distanțele de călătorie pentru echipe și fani între orașele gazdă. Acest lucru favorizează delegațiile echipelor care călătoresc cu trenul de la bazele de pregătire spre orașele unde vor evolua pe perioada turneului final.

Infrastructura feroviară a fost un criteriu și pentru selecționerul Edward Iordănescu. Acesta a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa națională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munich și 300 kilometri de Koln. Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele 3 orașe unde tricolorii vor evolua și se află la 4 kilometri de hotel. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți.

AICI VOR STA ECHIPELE NAȚIONALE CALIFICATE LA EURO 2024

Albania – Kamen
Austria – Berlin
Belgia – Ludwigsburg
Croația – Neuruppin
Cehia – Norderstedt
Danemarca – Freudenstadt
Anglia – Blankenhain
Franța – Paderborn
Germania – Herzogenaurach
Ungaria – Weiler im Allgäu
Itala – Iserlohn
Țările de Jos – Wolfsburg
Portugalia – Harsewinkel
România – Würzburg
Scoția – Garmisch-Partenkirchen
Serbia – Augsburg
Slovacia – Mainz
Slovenia – Wuppertal
Spania – Donaueschingen
Elveția – Stuttgart
Turcia – Barsinghausen

După încheierea play-off-urilor din martie, cele trei echipe care se vor calilfica la turneul final vor putea alege din catalogul UEFA dintre bazele de pregătire pre-rezervate.

De citit și:

EURO 2024// Selecționerul Edi Iordănescu a decis: Wurzburg va fi locația echipei naționale!

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Echipe Nationale