Connect with us

EURO 2024

EURO 2024// Selecționerul Edi Iordănescu a decis: Wurzburg va fi locația echipei naționale!

Tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotel. Acesta aparține formației Würzburger Kickers, liderul Regionalei Bavaria în acest moment. Echipa deține și recordul de promovare în 2.Bundesliga.

Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 și are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă și instalație automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa națională a Ghanei.

Potrivit Federației Române de Fotbal, echipa națională a României va fi cazată pe perioada șederii în Germania la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele ce va fi folosit în exclusivitate de delegația României: jucători, staff tehnic, staff medical, staff adițional, staff suport și managementul FRF. Toate persoanele vor fi cazate în camere single. Hotelul are trei etaje, dispune de un centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness, și a fost deschis în 2017.

Având în vedere că tricolorii vor disputa o partidă la Frankfurt și una la Munchen, România a fost alocată regiunii Centru-Sud. Pentru a alege cele 12 opțiuni furnizate UEFA, au fost vizionate de oamenii din staff-ul selecționerului 15 baze de pregătire, hoteluri și terenuri de antrenament, în toată Germania. După tragerea la sorți și alocarea pe regiuni, selecționerul a vizitat 3 din cele 4 baze alese pentru zona Centru-Sud, în funcție de prioritatea stabilită anterior. Plecarea de la Hamburg, locul tragerii la sorți, a fost pe 3 decembrie dimineață. Astfel, una dintre ele a fost văzută în ziua respectivă, iar celelalte două luni, pe 4 decembrie.

Würzburg, cu o populație de aproximativ 130.000 de locuitori, este un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munich și 300 kilometri de Koln.

Pe lângă condițiile oferite de hotel și stadionul de antrenament, precum și faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele. Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele 3 orașe unde tricolorii vor evolua și se află la 4 kilometri de hotel. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți.

More in EURO 2024