Connect with us

Fotbal Intern

UTA se pregătește să plece în pribegie?// Meciul cu „U” Cluj ar putea fi ultimul din acest an pe „Francisc Neuman”

Primarul Aradului l-a anunțat pe Mircea Rednic, tehnicianul UTA, că după meciul cu Universitatea Cluj, programat pentru vineri, 15 septembrie, ora 18.30, în cadrul rundei a 9-a SUPERLIGA, echipa trebuie să se mute de pe stadionul „Francisc Neuman”!

Se schimbă gazonul, iar lucrarile vor dura aproximativ 2 luni și jumătate.

Suporterii UTA nu se bucură de decizia primarului, iar mass-media arădeană le susține demersul de a amâna începerea lucrarilor, pe motiv că echipa nu va beneficia de aportul publicului.

foto// aradon.ro

De altfel, publicația aradon.ro a publicat ieri, luni 11 septembrie, protestul unui suporter postat pe un grup de socializare destinat fanilor „textiliști”:

„TOP 5 motive pentru care UTA Arad nu ar trebui mutată din Arad acum:

1. Lucrările de schimbare a gazonului puteau fi făcute in lunile mai, iunie, iulie sau chiar august sau in 2024 mai ales in pauzele competiționale. La Cluj-Napoca au durat 3 săptămâni, la noi se anunța deja aproape 8 luni ceea ce este foarte mult.

2. Aportul publicului in sezoanele de după pandemie a fost esențial la Arad. Fără public UTA nu va avea aceeași putere si știm cu toții cat de grea este menținerea in Superligă. Sezonul acesta, mai mult ca oricând publicul este necesar!

3. Avem cazul Chindia Târgoviște care a jucat pe alte stadioane si a dus lipsa propriului public. Aceasta a sfârșit in Liga 2. Nu ne dorim același traseu. Își asuma Primăria Municipiului Arad acest risc?

4️. Cred ca suntem de acord ca toți suporterii își doresc sa vadă meciuri cu Rapid, Dinamo, Craiova, pe propriul teren. Doar de asta am si cumpărat abonamentele, pentru ca ne dorim UTA aproape. Prin mutarea echipei numărul celor care vor participa la meciuri va fi mult mai mic decât la Arad. Mai ales dacă LPF si FRF vor continua sa programeze partidele vineri, luni sau la ore nepotrivite.

5️. Am fost in exil 6 ani de zile de pe acest stadion tot din cauza autorităților. Nu ne dorim sa ajungem in aceeași situație din aceeași cauza: incompetenta celor care conduc orașul.

Părerea mea e ca nu e prea târziu sa cerem amânarea lucrărilor de înlocuire a suprafeței de joc. Putem aștepta pauza de iarna sau putem face aceasta modificare in pauza de vara cat echipa va fi in cantonament. In acest moment acest lucru este foarte nepotrivit si vor avea de suferit: suporterii, echipa, staff-ul, clubul. Singurii care „câștigă” sunt politicienii care mai o lucrare înainte de campania electorală”

 

 

Advertisement

More in Fotbal Intern