Connect with us

Echipe Nationale

U21 – EURO 2025// România – Armenia 2-0 (1-0)// Pancu a dat dovadă de tact și l-a titularizat pe Tavi Popescu, coautor la ambele goluri

Aproximativ 2.000 de spectatori au fost prezenți vineri seara în Giulești, la partida România U21 contra naționalei similre a Armeniei.

Tricolorii pregătiți de Daniel Pancu au început campania de calificare cu o înfrângere în Albania, scor 2-3, după ce au condus 2-0, și cu un scandal generat de Octavian Popescu, supărat pe neconvocarea la lot.

În aceste condiții, partida cu Armenia devenea capitală în primul rând pentru selecționerul Pancu, iar acesta a dat dovadă de tact și inspirație în alegerea formului de start. Tavi Popescu, cu banderola de căpitan pe braț, a jucat în avanposturi alături de Rareș Ilie și Mazilu, iar fostul rapidist a ratat două oportunități de a înscrie.

România a deschis scorul în minutul 37, Vulturar (Lecce) înscriind cu capul în urma cornerului executat de Tavi Popescu.

foto// Alex Nicodim

Tot în urma unui corner se va înscrie și golul de 2-0, executat de același Tavi Popescu, doar că la finalizare a fost Baiaram.

Foto// Alex Nicodim

Marți, 17 octombrie, ora 18:00, ROMÂNIA U21 va întâlni FINLANDA. Partida se va disputa la Sibiu.

Echipele de start:

ROMÂNIA U21: Sava – Pantea, Ignat, M. Ilie, Amzar – Corbu, Vulturar, Grameni( Baiaram ’67) – Mazilu (Pănoiu ’58), O. Popescu (Mihai ’82), R. Ilie (9. F. Ilie ’58).
Rezerve: Hindrich – Pașcalău, Burnete, Oroian, Buta
Selecționer: Daniel Pancu

Armenia U21: Matinyan – Mnatsakanyan, Muradian, Simonyan, Aventisian (Galstyan ’77) – Avanesyan, Piloyan ( Bagrintsev ’67) – Alaverdyan (Vardanyan ’85), Iskenderian, Tarakhchyan – Nalbandyan (Minasyan ’67).
Rezerve: Haruryunyan – Nikoghosyan, Darbinyan, Manukyan, Hovhannisyan
Selecționer: Narek Azatyan

Advertisement

More in Echipe Nationale