Connect with us

Fotbal Intern

Superliga// Runda 20-a// REZUMAT VIDEO – UTA – Farul 0-0// De frica rezultatului final, Rednic își obligă echipa să joace cu „frâna de mână” trasă!

Spre deosebire de meciul tur, de la Ovidiu, scor 2-2, în care arădenii au condus cu 2-0, Mircea Rednic a preferat să abordeze meciul de la Sibiu, considerat pe teren propriu, într-o altă partitură tactică. A mizat pe un joc defensiv, puțin predispus la efort, axat pe siguranță și risc minim. Frica de a nu primi gol a fost principala preocupare a lui Rednic, deși Farul Constanța nu mai este echipa de speriat de acum un sezon, ci doar de pluton și banală, așa cum am caracterizat-o în alte trei cronici.

Rednic a greșit!

Din acest amestec de frică și modestie a rezultat un fotbal mediocru, în care UTA și-a creat trei faze la poarta lui Aioani, a expediat un singur șut pe spațiul porții adverse și a executat primul corner în minutul 87!.

Farul Constanța a încercat în prima repriză să-și impună stilul de joc –  posesie prelungită, pase din maximum două atingeri, un-doi-uri în preajma careului, urmate de pătrunderi în suprafața de pedeapsă – însă Louis Munteanu și Budescu au fost prea puțin prezenți în joc și cu chef de fotbal. 

Rezultatul de egalitate o păstrează pe UTA în subsolul clasamentului, pe locul 14, cu 23 de puncte, iar Farul a urcat provizoriu pe poziția a 6-a, de play-off, cu 28 de puncte.

Statistica partidei// Posesia: 48%-52%; Șuturi pe poartă: 1-1; Șuturi pe lângă poartă: 3-6; Cornere: 1-7; Cartonașe galbene: 1-1

CRONICA LIVE

Fluier final. UTA vs Farul 0-0

Minutul 90 – Partida este prelungită cu 3 minute și Rednic mai efectuează două schimbări, la trecerea timpului și în bătaie de joc!

Minutul 87 – UTA beneficiază de primul corner!

Minutul 83 – A 6-a lovitură de la colțul terenului pentru Farul.

Minutul 81 – Din 18 metri, mult lăudatul Fabry șutează înalt și la vreo 15 metri de poarta lui Aioani.

Minutul 72 – Mircea Rednic îi răspunde lui Gică Hagi cu două schimbări. Au intrat Cooper și Markhu.

Minutul 68 – Trei modificări la Farul.

Minutul 57 – Budescu șutează și mingea este deviată în corner de un fundaș arădean. Se verifică dacă a fost henț în suprafața de pedeapsă. Farul execută o lovitură de colț.

Minutul 46 – A început repriza a doua. Nicio schimbare în cele două formații.

Final de primă repriză.

Minutul 41 – Rivaldinho înscrie pentru Farul, însă asistentul Adrian Popescu ridică fanionul. Golul este anulat pentru poziție de offsaid la atacntul brazilian. VAR-ul a analizat și un presupus fault la Louis Munteanu. Jocul a fost reluat.

Minutul 39 – Omondi irosește o nouă ocazie de gol.

Minutul 32 – Farul revine în atac și obține un corner.

Minutul 27 – Ocazie UTA. Omondi șutează defectuos din interiorul careului. Formația arădeană a prins curaj și în ultimele 10 minute a echilibrat disputa.

Minutul 19 – Fabry nu reușește să intercepteze mingea centrată din flancul drept.

Minutul 15 – Farul Constanța a „arestat” mingea, iar UTA preferă să privească cum fotbaliștii constănțeni pasează și încearcă să găsească drumul cel mai scurt spre poarta lui Iacob.

Minutul 14 – Farul execută primul corner din acest joc.

Minutul 2 – Budescu șutează defectuos din interiorul careului de 16 metri.

Aproximativ 500 de spectatori asistă la partidă.

Minutul 1 – A început partida.

Cea mai recentă dispută din Superliga României a avut loc pe 26 octmbrie 2023, Farul-UTA 2-2, goluri marcate de Rivaldinho, Artean, respectiv Micovschi şi Fabry.

Prima Sport// FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Un duel foarte interesant se anunţă a fi şi la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Mircea Rednic (398 meciuri pe prima scenă) şi Gheorghe Hagi (328 jocuri în Superligă), nimeni alţii decât antrenori activi cu cele mai multe meciuri în campionat. Aceştia au fost colegi la naţională în perioada 1983-1991, participând împreună la două turnee finale, CE 1984 şi CM 1990.

Mircea Rednic vs Gheorghe Hagi: 13 jocuri în campionat – două succese Rednic – 5 remize – 6 victorii Hagi.

UTA nu-l are în lot pe Kevin Luckassen, accidentat, iar Gică Hagi nu-i poate utiliza pe M. Popescu (suspendat) și Tudor Băluță, Kiki și Nedelcu, cu toții accidentați.

Partida se dispută la Sibiu, pe stadionul „Municipal”.

Schimbările vor fi notate în caseta tehnică.

Echipele de start:

UTA: Iacob – Stolnik, Benga, I. Conte, Abeid – Carp 5 (72, Markhu), C. Mihai – Căpușă, Fabry 5 (90+1, R. Pop), Micovshi 5 (90+1, Stahl) – Omondi 5 (72, Cooper)
Rezerve: Kucher, D. Rodrigues, A. Stanciu, Stajl, R. Pop, Iurasciuc, Cooper, Marku, Ofosu
Antrenor: Mircea Rednic

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, Boli, Dussaut – Vînă, Artean, Grameni – Rivaldinho 5 (68, Mazilu), L. Munteanu 5 (68, D. Queiros) , Budescu 6 (68, Grigoryan)
Rezerve: Buzbuchi, D. Queiros, Dănuleasă, Grosu, Banu, N. Popescu, Grigoryan, Benchaib, Ad. Mazilu.
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Iulian Călin; A1: Adrian Popescu; A2: Romică Bîrdeș// Arbitru VAR: Mariana Trandafir; Arbitru AVAR: Valentin Avram

REZUMAT VIDEO

More in Fotbal Intern