Connect with us

Fotbal Intern

Superliga// Restanță – Runda a 5-a// Avancronică – Farul vs UTA

Restanța din etapa a 5-a se va disputa astăzi, pe stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi, cu începere de la ora 20.00. Partida va fi arbitrată de George Cătălin Găman (Craiova).

Oaspeţii sunt fără victorie pe teren advers în ediţia curentă, palmaresul acestora cuprinzând trei rezultate de egalitate şi trei partide pierdute.

De la revenirea arădenilor în prima ligă, în 2020, Farul şi UTA s-au mai întâlnit de şapte ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus constănţenii, un joc s-a terminat cu victoria vizitatorilor din această rundă, iar alte patru partide s-au încheiat la egalitate.

Trei dintre cele patru remize au consemnat scor alb, dintre care una pe terenul dobrogenilor (20 noiembrie 2021).

Unicul succes din contul arădenilor în intervalul menţionat mai sus a fost pe 16 aprilie 2021, UTA Arad – Viitorul 1-0.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 24 februarie 2023, UTA Arad – Farul Constanţa 0-1, gol marcat de Adrian Mazilu.

Partida va consemna şi un duel de gală la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Gheorghe Hagi şi Mircea Rednic, foşti colegi la naţională în perioada în care au activat ca jucători, ei participând împreună la două turnee finale, CE 1984 şi CM 1990.

Din postura de antrenori, aceştia s-au mai confruntat de 12 ori pe prima scenă, de şase ori s-a impus Hagi, de două ori a câştigat Rednic, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Sursa si foto// LPF.ro

Advertisement

More in Fotbal Intern