Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga – Play-out// Dinamo vs Petrolul (ora 20.30)// Cine pe cine va păcăli

Pe „Arcul de Triumf”, de la ora 20.30, Dinamo – Petrolul este ultima partidă din etapa doua din play-off/play-out. Niciuna dintre formații nu va beneficia de aportul suporterilor, clubul bucureștean fiind sancționat cu disputarea a patru jocuri pe teren propriu fără spectatori.

Totuși, FRF a permis intrarea copiilor până în 14 ani. Fiecare grup va avea și câte un adult la 10 copii, pentru supraveghere.

Tehnicianul lui Dinamo, Zeljko Kopic, a declarat înaintea jocului cu Petrolul că trebuie să existe și o altă cale pentru FRF de a transmite un mesaj spectatorilor.

„Toată lumea implicată în campionat vrea să vadă stadioane pline, dar din acest punct de vedere, aceste 4 meciuri pentru noi, club, echipă, jucători, suporteri. Sper să existe și o altă cale pentru FRF să transmită un mesaj fanilor, dar să înțelegem și situația clubului nostru.

Suntem într-o situație în care trebuie să ne adaptăm. Am discutat cu jucătorii, nu vreau să se plângă cineva din echipa de această decizie, să găsim scuze, trebuie să fim pozitivi, să fim motivați.

Fanii nu vor fi la stadion, dar vor fi alături de noi, ei ne susțin, sunt aproape de noi, trebuie să fim pregătiți, să venim cu energie pentru a câștiga meciul.

Pentru mine e important că toți jucătorii sunt pregătiți, am avut 27 de jucători la antrenament. Echipa e motivată, așteptăm meciul cu interes și sper că toți jucătorii să fie la nivelul așteptat.

Am auzit că vor veni copiii la stadion, de aceea trebuie să fim motivați suplimentar, să venim cu energie, afirmat Kopic la conferința de presă.

foto// facebook – radiodinamo1948

Pe foaia de joc va fi prezent și Dennis Politic, refăcut sută la sută după accidentarea suferită.

De partea cealaltă, Petrolul Ploiești mai are la dispoziție opt (8) zile să aducă un antrenor cu Licența Pro. Interimatul lui Florin Stângă a început din momentul demiterii lui Florin Pîrvu, 9 martie. 

Cinci victorii, trei remize şi şapte înfrângeri este palmaresul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în acest sezon. Prahovenii au câştigat două dintre cele 15 deplasări din ediţia actuală, iar de alte opt ori au terminat la egalitate.

Acestea s-au mai întâlnit de 94 de ori în principala competiţie internă, de 54 de ori s-au impus bucureştenii, de 21 de ori au câştigat prahovenii, iar de alte 19 ori au remizat.

Palmares cu Dinamo gazdă: 47 de meciuri – 34 victorii Dinamo – 7 remize – 6 succese Petrolul.

Petrolul este echipa care a oprit dominaţia singurei generaţii din istoria „câinilor” care a câştigat de patru ori la rând titlul în România, cea din anii ’60. S-a întâmplat în ediția 1965-1966, la finalul căruia ploieştenii cucereau campionatul pentru ultima dată.

14 septembrie 1966, Petrolul – Dinamo 3-0 (triplă Mircea Dridea): al doilea succes al prahovenilor la trei goluri diferenţă, cel mai mare pro-ploieşteni din istoria duelurilor directe. Primul s-a consemnat în iulie 1961, atunci când acelaşi Mircea Dridea şi-a trecut numele pe tabela la toate reuşitele gazdelor.

Chiar dacă în următoarele decenii petroliştii nu au mai ţinut pasul cu dinamoviştii în lupta pentru trofee, confruntările dintre aceste două mari cluburi de tradiţie au fost de cele mai multe ori spectaculoase.

Pe 25 septembrie 2011, dinamoviştii au stricat „sărbătoarea” inaugurării noului stadion „Ilie Oană”, după ce au câştigat cu 5-1 pe arena prahovenilor (Mitea / Moţi, Djakaridja Kone, Dănciulescu, Marius Niculae dublă). Antrenori erau Vivi Răchită, respectiv Liviu Ciobotariu.

Cea mai recentă dispută directă din campionat: 20 ianuarie 2024, Petrolul – Dinamo 1-0 (Jair Silva).

Partida din această seară va fi arbitrată de Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca). Arbitru VAR a fost desemnat Radu Petrescu (București).

More in Fotbal Intern