Connect with us

Fotbal Intern

SUPERLIGA// Etapa a 10-a// RAPID – CFR 3-1// Rapid câștigă și începe să creadă că se poate bate la titlu // Arbitrul A. Cojocaru a inventat un 11 metri pentru giuleșteni!

CFR Cluj a pierdut în Giulești oportunitatea de a ține mai aproape de FCSB, după o primă repriză excelentă cu gol marcat și un altul nevalidat. A mai avut și ghinionul să înceapă meciul de la 1-0 pentru Rapid, arbitrul M. Cojocaru inventând un penalty în minutul 4! 

Rapid a început repriza a doua la fel de agresiv ca prima, doar că forcingul a ținut mai bine de 13 minute, perioadă în care a marcat pentru 2-1 și a mai irosit alte trei mari ocazii de gol. CFR a pierdut fără drept de apel lupta la mijlocul terenului, fapt recunoscut inclusiv de Camora la flash-interviul de după meci.

Înfrângerea CFR-ului în Giulești agită spiritele la lupta pentru titlu, la aceasta înscriindu-se acum și Rapid, nu doar declarativ, ci și faptic, prin punctele pe care a început să le adune. Feroviarii bucureșteni au egalat Universitatea Craiova la puncte (18) și grație golaverajului a urcat pe locul 3.

Urmează partidele din Cupa României Betano!

Statistica partidei: Posesie: 49%-51%; Șuturi pe poartă: 7-9; Șuturi la poartă: 14-6: Cornere: 10-2: Cartonașe galbene: 2-2

Final de meci.

Minutul 90 +5 – Fază controversată în careul clujean. Funsho șutează, R. Sava respinge mingea în brațul lui Morgan, care îl avea oarecum lipit de corp, iar arbitrul Cojocaru decide că nu se impune penalty.

Partida a fost prelungită cu 5 minute.

Minutul 84 – Două schimbări și la Rapid.

Minutul 77 – Luca Mihai (19 ani, CFR) șutează din interiorul careului și H. Moldovan respinge.

Minutul 76 – CFR efectuează ultima schimbare.

Minutul 74 – Avounou îl faultează grosolan pe Emmers și este avertizat cu galben.

Minutul 71 – GOOOLL RAPID – Centrare Braun, Rrahmani șterge mingea cu capul și Petrila, pe fază, înscrie din 3 metri cu capul.

Minutul 70 – Încă o schimbare în echipa oaspete.

Minutul 61 – Două schimbări în echipa clujeană.

Minutul 57 – Rapid domină copios. Ratează Funsho, apoi Ajeti respinge de pe linia porții mingea trimisă de Rrahmani, iar Emmers trimite o torpila de la 23 de metri peste poarta clujeană.

Minutul 50 – GOOOOLL RAPID – Mingea circulă pe traseul Funsho – Ioniță (pasă cu călcâiul) – Rrahmani și mingea șutată de atacantul Rapidului, deși atinsă cu piciorul de R. Sava, intră în poartă.

Minutul 48 – Corner pentru Rapid, Săpunaru trimite cu capul și Bîrligea respinge mingea din apropierea liniei porții. Mare ocazie a Rapidului.

Schimbările vor fi notate în caseta tehnică a meciului.

Minutul 46 – A reînceput partida cu ocazia lui Bîrligea.

Statistica primei reprize: Poesie: 54%-46%; Șuturi pe poartă: 2-3; Șuturi la poartă: 5-2; Cornere: 6-1; Cartonașe galbene: 1-1

Final de repriză.

Minutul 45+4 – Petrila simulează și arbitrul îi acordă cartonașul galben.

Minutuul 45+2 – R. Sava respinge în corner șutul lui Al. Ioniță II.

Prima repriză este prelungită cu 5 minute!

Minutul 42 – Bîrligea îl driblează pe H. Moldovan, însă intră în unghi și șutul său trece paralel cu poarta.

Minutul 39 – Două lovituri de colț pentru Rapid.

Minutul 37 – Gol anulat. A fost offside la Ajeti!

Minutul 34 – GOOOOLL CFR – Juricic înscrie cu un șut din cădere, de la aproximativ 7 metri, după ce Ajeti a tras și H. Moldovan a respins cu piciorul în față. Faza este verificata de VAR pentru o posibilă poziție de offside la Ajeti. Se analizează!

Minutul 28 – CFR beneficiază o lovitură de colț.

Minutul 22 – Juricic (CFR) este avertizat cu cartonașul galben.

Debut fulminant de partidă cu două goluri în 10 minute și un penalty inventat pentru Rapid!

Minutul 10 – GOOOOLL CFR – Camora centrează și Deac înscrie din 5 metri.

Minutul 4 – GOOOOLL RAPID – Rrahmani șutează și Sava respinge cu piciorul, însă atacantul Rapidului este pe fază și marchează din 3 metri.

Minutul 3 – Penalty pentru Rapid! Funsho cade ușor în duelul cu Cvek.

Minutul 2 – Corner pentru Rapid. Mingea este respinsă de defensiva clujeană.

Minutul 1 – A început partida. 

Schimbările vor fi notate în caseta tehnică a meciului.

Rapid nu poate conta în acest meci pe Kait (suspendat) și Oaidă (accidentat), iar CFR pe fundașul dreapta Cristi Manea (accidentat) și Muhar (suspendat, cumul de 4 cartonașe galbene).

Rapid: H. Moldovan – Braun (86, Onea), Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers (93, Borja Valle), Al. Albu, Al. Ioniță II (81, Cîrjan)- Funsho, Rrahmani, Petrila (86, Pănoiu)

Rezerve: Drăghia, Al. Ioniță II, I. Cristea, Pănoiu, Onea, Al. Stan, C. Cîrjan, Papeau, Borja Valle
Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: R. Sava – Mogoș, Ajeti, Morgan – C. Deac (61,Krasniqi) , Tachtsidis (70, R. Filip), Cvek, Avounou (76, L. Mihai), Camora – Juricic (46, Otele), Bîrligea (61, Betancor)

Rezerve: Hindrich, Juricic, Krasniqi, R. Filip, Betancor, Konoplianka, Boben, Kresici, Fica
Antrenor: Andrea Mandorlini

Stadion: Superbet Arena Giulești

Arbitru: Adrian Cojocaru, A1: Ciprian Danșa, A2: Adrian Popescu
Arbitru VAR: Radu Petrescu, AVAR: Vasile Marinescu

Advertisement

More in Fotbal Intern