Connect with us

Fotbal Intern

SuperLiga// Azi, 3 partide în etapa a 28-a – FC U Craiova vs Poli Iași/ Dinamo vs Hermannstadt/ Oțelul vs CFR

FC U Craiova 1948 – Politehnica Iaşi, marți, 27 februarie – ora 16.15

Înfrângerea Voluntariului, 1-2 cu CSU Craiova, luni seară, permite uneia dintre echipe să se distanțeze la 6 puncte de locul 14. Binențeles, în cazul unei victorii. 

Şase victorii, un egal şi şase înfrângeri au înregistrat oltenii pe teren propriu în acest sezon.

Gruparea craioveană a marcat cel puţin un gol în 12 dintre cele 13 partide jucate acasă în ediţia curentă.

23 septembrie 2023, FC Voluntari – Poli Iaşi 1-2: a fost ultimul succes reuşit de moldoveni în deplasare pe prima scenă. Au urmat, din postura de vizitatori, trei rezultate de egalitate şi patru partide pierdute.

Poli Iaşi a înscris cel puţin un gol în opt dintre cele 13 deplasări din campionatul curent.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în turul sezonului regulat, când au remizat la Iaşi, scor 1-1, goluri marcate de Alin Roman, respectiv Jibril Ibrahim.

Partida va fi arbitrată de Horașiu Feșnic (Cluj-Napoca). Arbitru VAR a fost desemnat Marcel Bîrsan (București).

Dinamo – FC Hermannstadt, marți, 27 februarie – ora 18.30

7.980 spectatori / meci este media înregistrată de gruparea alb-roşie în campionatul actual, cea mai mare din ultimele nouă stagiuni petrecute de formaţia bucureşteană în SuperLigă.

Trei victorii, trei remize şi şapte înfrângeri este palmaresul dinamoviştilor pe teren propriu în acest sezon.

Un singur succes au bifat sibienii în ediţia curentă pe teren advers, 3-1 cu Poli Iaşi (23 iulie 2023), în rest au şapte rezultate de egalitate şi cinci partide pierdute.

Dinamo şi FC Hermannstadt s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 10 ori, de cinci ori s-au impus bucureştenii, de două ori au câştigat sibienii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 25 august 2018, Dinamo – FC Hermannstadt 2-1.

Zeljko Kopic – antrenor Dinamo: Jucăm contra unei echipe care are un fotbal bun, e o echipă bună. Stă bine în defensivă, are o tranziție bună și o idee clară despre joc. Joacă un fotbal bun și merită să lupte pentru locurile de play-off. Dar dacă vom juca cel mai bun fotbal al nostru, avem șanse să luăm puncte.

Dennis nu va fi pregătit. Și rămâne de văzut ce va fi cu Amzăr, Dani Iglesias, Milanov și Homawoo. Nu e ușor. Avem nevoie ca toți jucătorii să fie apți pentru a împărți minutele, dar asta e situația.

Trebuie să ne adaptăm și să încercăm să scoatem cât mai mult din următoarele două meciuri. E surprinzător ca echipele care luptă la titlu să piardă cu echipă din partea a doua a clasamentului, dar nu e așa o mare surpriză.

O singură partidă s-a încheiat fără gol marcat, pe 15 mai 2019, cu FC Hermannstadt în postura de gazdă.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 7 decembrie 2019, FC Hermannstadt – Dinamo 4-2.

Cea mai recentă confruntare directă din SuperLiga României a adus şi cea mai mare diferenţă de scor: 21 octombrie 2023, FC Hermannstadt – Dinamo 4-0, goluri marcate de S. Balaure – dublă, Al. Jipa şi B. Alhassan.

Partida va fi arbitrată de Iulian Călin (Ștefănești – Argeș). Arbitru VAR a fost desemnat Marian Barbu (Făgăraș).

Oţelul – CFR 1907 Cluj, marți, 27 februarie – ora 21.00

Două etape de suspendare a primit Dorinel Munteanu din partea Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, în urma incidentelor din timpul partidei cu Dinamo București. Pe prima a ispășit-o la Ovidiu, cu Farul, scor 1-1.

Patru puncte a scos Oţelul în 2024 din cele două meciuri jucate pe teren propriu, 0-0 cu Petrolul şi 1-0 cu FC U Craiova 1948. De partea cealaltă, clujenii au pierdut prima deplasare din acest an, 0-1 la Botoşani, după care s-au impus în următoarele partide jucate afară, 2-1 cu Petrolul şi 3-1 cu FC U Craiova 1948.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 23 de ori, de patru ori au câştigat gălăţenii, de 15 ori s-au impus ardelenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 31 octombrie 2004, CFR Cluj – Oţelul 1-0, antrenori Aurel Şunda, respectiv Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul gălăţenilor: 12 aprilie 2006, CFR Cluj – Oţelul 0-1.

7 martie 2010, Oţelul – CFR Cluj 1-0: a fost singurul succes reuşit de moldoveni în cele 11 dispute directe de pe teren propriu, în rest două remize şi opt succese ale „vişiniilor” clujeni.

Cea mai mare diferenţă de scor: 7 octombrie 2013, CFR Cluj – Oţelul 7-2.

Cea mai recentă dispută din SuperLiga României: 23 octombrie 2023, CFR Cluj – Oţelul 0-0.

Dorinel Munteanu şi-a început cariera de tehnician principal chiar pe banca grupării din Gruia, în  sezoanele 2005-2006 și 2006-2007, când a activat ca jucător-antrenor.

Dorinel Munteanu vs CFR Cluj în campionat: 12 jocuri – două victorii – două remize – 8 înfrângeri.

Partida va fi arbitrată de Florin Andrei Chivulete (București). Arbitru VAR a fost desemnat Viorel Flueran (Craiova).

 

More in Fotbal Intern