Connect with us

Din Voleu

Breaking// Sancțiunile aplicate de Jandarmeria București, după bătaia de la Dinamo vs UTA (VIDEO)// Amenzi+interdicții pe stadioane!

Înaintea meciului Dinamo vs UTA, scor 1-0, din cadrul ultimei etape a sezonului regulat Superliga 2023/2024, mai multe brigăzi ale celor două formaţii s-au bătut pe străzile din jurul arenei, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Suporterii echipei UTA Arad au fost susţinuţi de suporterii celor de la CSA Steaua.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat sâmbătă că au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 85.500 de lei, după incidentele grave de la meciul Dinamo – UTA Arad, de vineri seară, de pe Stadionul Arcul de Triumf.

Foto// captură video – Digi Sport

Potrivit Jandarmeriei, au fost constatate şi întocmite două acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.

 

De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 85.500 de lei, astfel:

  • 14 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;
  • o sancţiune contravenţională în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Foto// captură video – Digi Sport

Dintre acestea, două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 60.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei, au fost aplicate societăţii specializate de pază şi protecţie.

Jandermeria a aplicat opt (8) sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la şase luni la un an.

Foto// captură video – Digi Sport

În acelaşi context, Poliţia Capitalei desfăşoară măsuri specifice de cercetare la faţa locului, fiind deschis un dosar penal „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”tulburare a ordinii şi liniştii publice”.

În continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat legislaţia în vigoare, potrivit news.ro.

VIDEO 1:

VIDEO 2:

More in Din Voleu