Connect with us

Rugby

Rugby – România// Alin Petrache nu-și prezintă demisia!// Vezi ce a declarat acesta la conferința de presă

În această după-amiază în sala de conferințe a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf a avut loc conferința de presă având ca subiect participarea României la Cupa Mondială de Rugby din Franța 2023. La aceasta au participat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, reprezentanți ai staff-ului tehnic al echipei naționale, Eugen Apjok, Sosene Anesi, Viorel Lucaci și Mihăiță Lazăr și jucătorii care au evoluat la competiția din Franța, căpitanul Cristi Chirica, vicecăpitanul Ovidiu Cojocaru, Dragoș Ser și Marius Simionescu.

Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby, nu-și va prezenta demisia în urma rezultatelor înregistrate și a vorbit ca un VERITABIL POLITICIAN… ce este:

„Ne-am adunat pentru a discuta despre rezultatele recente ale echipei naționale de rugby, dar am dori să înțelegeți și contextul în care acestea au fost obținute. Este adevărat, am avut momente în care am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, uneori nu am avut, dar înainte de a ne judeca performanța trebuie să privim și condițiile în care am concurat.

Ne-am măsurat forța cu cele mai mari echipe din lume, echipe care dispun de bugete mult mai mari și condiții de antrenament de top, cu toate acestea am reușit să ne menținem ca una dintre cele mai bune echipe ale națiunii noastre și să concurăm în competiții elitiste.

 

 

Bugetele echipelor cu care ne-am confruntat în primele trei meciuri sunt mult peste bugetul sportului românesc. Dacă discutăm de Africa de Sud, discutăm de 132 de milioane de euro. Dacă discutăm despre Scoția, discutăm de peste 80 de milioane de euro. Dacă discutăm despre Irlanda, vorbim de 113-114 milioane de euro. Astea sunt bugetele cu care noi ne-am confruntat! Putem discuta și despre Tonga, au undeva peste 6,8 milioane de euro. Putem cere banii de care avem nevoie, dar nu știu dacă în acest moment națiunea ne poate oferi acești bani. Vă pot spune bugetul pe care l-am avut, care a fost de 6,2 milioane de lei. Asta înseamnă 1,2 milioane de euro.

Am avut și ghinionul, dacă vreți să-i spunem așa, de a juca împotriva locului 1 mondial (n.r. – Irlanda), împotriva campioanei mondiale (n.r. – Africa de Sud) și împotriva locului 5 mondial (n.r. – Scoția). Au fost meciuri extrem de grele, care ne-au extenuat, meciuri care ne-au decimat din punct de vedere sportiv. După fiecare meci, am pierdut câte doi, trei jucători.

Acest lucru nu este o coincidență este un rezultat al muncii asidue, al pasiunii și al eforturilor făcute de acest grup. În fața acestor adversități pe care le-am avut, ce acțiuni trebuie să luăm? În primul rând trebuie să recunoaștem și să valorificăm efortul în parte al fiecărui membru al echipei, în al doilea rând trebuie să solicităm condiiții mai bune, finanțare mai decentă, pentru a concura la cel mai înalt nivel avem nevoie de resurse și de sprijin, dar mai presus de toate trebuie să ne amintim de ce iubim acest sport și de ce continuăm să luptăm pentru el: luptăm pentru pasiune, luptăm pentru onoare, luptăm cu mândrie pentru națiunea noastră.

Și chiar dacă bugetul și condițiile nu au fost ideale, spiritul și determinarea noastră ne pot duce mai departe. Vreau să multumesc fiecărui suporter care a fost alături de noi, care a crezut în noi, chiar și în cele mai dificile momente. Vom continua să luptăm, să ne îmbunătățim și ne vom strădui să aducem mândrie națiunii noastre.

Nici mie, nici colegilor noștri nu ne convin rezultatele pe care le-am avut. Tocmai din acest motiv, va trebui să facem clar o analiză, să venim clar cu concluzii și să vedem cum strângem rândurile și mergem mai departe.

Nu mă gândesc să demisionez. Luptăm pentru pasiune, pentru onoare și luptăm cu mândrie pentru națiunea noastră. Chiar dacă bugetul și condițiile n-au fost și nu sunt ideale, spiritul și determinarea noastră ne pot duce mai departe.

Avem o strategie bine pusă la punct, pe care cred că multă nume n-a citit-o, nu o știe. Noi facem această strategie din patru în patru ani și o trecem prin forul tutelar al federației, prin Adunarea Generală. Mergem mai departe pe următorii patru ani. Avem niște obiective și, de fiecare dată, obiectivul nostru a fost calificarea la Cupa Mondială.”

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Rugby