Connect with us

Fotbal Intern

Politehnica Iași intră în 2024 reclamată la comisii și datorii mari

Politehnica Iași, promovată în acest sezon în Superligă, după doi ani petrecuți în eșalonul secund, este singura echipă care a anunțat răspicat că nu va efectua un stagiu de pregătire în străinătate. Situația financiară o împiedică să cheltuie aproximativ 50.000 de euro pe o Antalya, spre exemplu. 

În săptămânile care urmează, clubul ieșean va fi prezent la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, pentru cazurile a patru jucători.

Politehnica a parcurs mai bine de jumătate din sezonul regular 2023/2024 al Superligii, dar nu a reușit să se achite de datoriile din sezonul trecut. Jucătorii și staff-ul tehnic nu și-au primit încă primele pentru promovarea în primul eșalon, datoriile ridicându-se la aproximativ 110.000 de euro.

Florin Plămadă și Viorel Lică, ex-Poli Iași, au reclamat clubul la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor pentru a-și încasa primele de obiectiv stipulate în contractele individuale. Celor doi li s-au alăturat de curând Sorin Șerban și Dumitru Celeadnic. Aceștia au fost aduși în vară, dar Leo Grozavu a renunțat între timp la aceștia. Șerban și Celeadnic reclamă că nu și-ar fi primit toți banii stipulați în contract.

Cornel Șfaițer, președintele clubului ieșean, este încrezător că primele de obiectiv și salariile restante vor fi achitate în luna ianuarie, atunci când vor intra banii din drepturile de TV. 

Jucătorii, staff-ul tehnic și angajații vor intra în noul an cu două salarii restante, pe lunile noiembrie și decembrie.

Astfel, se estimează că Politehnica Iași va începe 2024 cu datorii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

 

More in Fotbal Intern