Connect with us

Fotbal Intern

Petrolul traversează din nou o perioadă grea. Președintele Tudor și antrenorul Pîrvu trag un mare semnal de alarmă!

Conducerea Petrolul a cerut sprijinul instituţiilor publice ploieştene pentru a evita cel mai negru scenariu, o posibilă desfiinţare.

Claudiu Tudor, președintele „Lupilor galbeni”, a făcut un apel la autoritățile locale pentru găsirea unei soluții viabile prin care clubul să nu fie nevoit să intre în insolvență, mai ales că în 2024 se împlinesc 100 de ani de la înfiinţare. Petrolul a ratat calficarea în play-off și are mari probleme finnciare.

„Aş dori ca, fiind împreună aici, să găsim o soluţie aşa cum s-a găsit şi la Galaţi, la Iaşi, Cluj, Oradea, Baia Mare, Arad, Voluntari… An de an sunt ajutaţi.

Sunt alte echipe care folosesc terenul gratuit, care au baze sportive făcute de municipalitate, care primesc finanţări.

Acest club, echipa Petrolul, va fi desfiinţat, va dispărea în anul centenarului dacă nu va primi sprijin”, a declarat Claudiu Tudor.

Potrivit orangesport.ro, Petrolul  ar avea nevoie de 500.000 de euro, dar şi o înţelegere pentru a plăti taxe mai mici pentru folosirea Stadionului ”Ilie Oană”.

Prezent la conferința de presă premergătoare partidei cu Sepsi, ultima din sezonul regulat 2023/2024, antrenorul Florin Pîrvu s-a arătat dezamăgit de situația în care se află clubul.

„Sincer îţi spun, îmi pare rău, eu sunt, şi nu trebuie să mai spun, sunt în curtea asta de mic copil, am trecut prin toate etapele. Pot spune lucrul ăsta, este supărător şi nu numai acum, sezonul ăsta, cred şi în sezoanele trecute tot au fost probleme şi aş vrea, chiar dacă nu mă pot pronunţa, să existe o colaborare între, eu ştiu, instituţiile publice, club, presă, în care toate să fie alături de echipă.

Echipa, în primul rând, şi o spun din punctul de vedere al antrenorului, are nevoie de o bază de pregătire, de un teren de antrenament în care să-şi desfăşoare, are nevoie ca jucătorii să vină şi să nu mai avem această problemă cu terenul de antrenament, să ne mutăm în fiecare zi de la un teren la altul.

Cam aici ar trebui început şi sunt sigur că pot fi făcute cu ajutor instuţiilor publice, pentru că mă gândesc că se poate face pentru echipă un efort cât şi pentru suporterii fotbalului de masă, sunt lucruri care ar putea fi obţinute, în ultima perioade s-au făcut conexiuni, pentru că echipa are nevoie.

De ce se poate în altă parte? Mă gândesc aici la Cluj, la Iaşi, la alte oraşe, la Sibiu. Vorbeam că Măldă (n.r. Marius Mălădărăşanu), la meciul nostru direct, dar şi cu Dani Coman şi ei inaugurează în perioada următoare, o să inaugureze o bază sportivă făcută de primăria Sibiu, în jurul unui milion de euro, o bază la care echipa îşi va deşfăşura activitatea.

Echipa este a oraşului, a judeţului, a iubitorilor fotbalului prahovean şi nu numai, iar ea are nevoie de o bază de pregătire, o spun cu tărie şi o s-o spun până la plecarea mea de aici.„, a spus tehnicianul Petrolului.

 

More in Fotbal Intern