Connect with us

Din Voleu

Oficial// FIFA este decisă să elimine impresarii!/ Gianni Infantino a cerut ajutorul guvernelor

Gianni Infantino, președintele FIFA, le-a declarat război total impresarilor și anunță că va lua măsuri pentru eliminarea comisioanelor solicitate în transferuri. Acesta consideră că impresarii și agențiile de reprezentare a jucătorilor provoacă mari probleme fotbalului.

Președintele forului continental, Gianni Infantino, cere sprijinul guvernelor din fiecare stat membru, pentru ca banii să rămână în fotbal, nu în conturile intermediarilor. El a redactat o declarație în acest sens, ținând să precizeze că nu se va lăsa intimidat de plângerile agenților sportivi, dar și că transferurile nu trebuie să mai finanțeze conturile impresarilor, ci pe ale cluburilor care au ajutat la creșterea jucătorilor.

„Săptămâna trecută, am fost anunțat că cluburile din Premier League au cheltuit aproape 500 de milioane de euro pe comisioane către agenți și intermediari, între 1 februarie 2023 și 1 februarie 2024. Majoritatea acestor bani se îndepărtează de fotbal. În aceeași perioadă, cluburile engleze au plătit mai puțin de 30 de milioane de euro cluburilor care au dezvoltat jucători.

Gianni Infantino (președinte FIFA) – Foto – Football365.com

Compensațiile și plățile de solidaritate sunt impuse de regulamentele FIFA și sunt vitale pentru mii de cluburi mai puțin privilegiate care se luptă să genereze venituri suficiente și, prin urmare, cruciale pentru dezvoltarea, pregătirea și oportunitățile tinerilor jucători din întreaga lume.

La FIFA încercăm să implementăm reguli clare și echitabile pentru sistemul de transferuri, inclusiv reguli pentru agenți, în interesul transparenței, a răspunderii și a unei mai bune redistribuiri la toate nivelurile fotbalului. Din acest motiv am fost dați în judecată de unii agenți, dar FIFA va continua să își apere poziția în instanță.

Invit guvernele și legislatorii să ni se alăture și să aibă un rol activ în asigurarea faptului că fondurile de transfer sunt reținute în fotbal și împărtășite cu cluburile din întreaga lume, deoarece sunt absolut vitale pentru generațiile actuale și viitoare de fotbaliști”, a scris Gianni Infantino într-o scrisoare dată publicității în cursul zilei de ieri.

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu