Connect with us

Rugby

News Rugby// 36 de „stejari” selecționați în stagiul de la Izvorani. Vezi lotul și declarația selecționerului David Gérard

Naționala de rugby a României debutează în noul an competițional pe 4 februarie, urmând să întâlnească, în deplasare, Polonia. Stejarii s-au reunit pe 14 ianuarie pentru a intra în cantonamentul care va pregăti participarea la REC 2024.

Stagiul de pregătire va avea loc la Izvorani, Stejarii urmând să fie cazați la Complexul Olimpic „Sydney 2000”, antrenamentele desfășurându-se atât la Izvorani, cât și pe terenul de la CSN Elisabeta Lipă Snagov.

Pentru acest prim stagiu de două săptămâni staff-ul tehnic a selecționat 36 de jucători dintre care 19 sunt înaintași, iar 17 sunt jucători de treisferturi.

După aceste două săptămâni, staff-ul va alege 32 de jucători care vor pregăti meciul cu Polonia, din cei care s-au aflat în pregătire, la care se vor alătura și jucători noi din România și Franța. Aceasta este prima acțiune a echipei naționale sub conducerea noului staff tehnic.

„Dorim să vedem cât mai mulți jucători în această ediție a Rugby Europe Championship. De aceea, pentru început am convocat 36 de jucători pentru un cantonament de două săptămâni. După acest stagiu, vom convoca 32 de jucători pentru a pregăti meciul cu Polonia, jucători din cei 36 pe care i-am văzut deja în stagiu plus alți jucători din România și Franța. La fel vom proceda pentru meciul cu Belgia și Portugalia. Acest lucru ne va oferi o perspectivă mai largă în ceea ce privește opțiunile pe care le vom avea pentru echipă pe viitor. Suntem deja în contact cu 50 de jucători, vom mai adăuga câțiva pentru a le oferi programe de pregătire fizică și consiliere. Este o perioadă de construcție, dar vrem să fim cât mai repede posibil competitivi pentru fiecare meci, astfel că trebuie să muncim repede și bine.”, a declarat David Gérard, antrenorul principal al Stejarilor.

Lotul României pentru primul stagiu de pregătire Rugby Europe Championship 2024

Pilieri: Alexandru Savin, Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), George Ilincuță (CSA Steaua), Vasile Balan (CSA Steaua), Alexandru Gordaș (CS Dinamo), Laurențiu Nica (CSM Constanța)

Taloneuri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), Florin Bărdașu

Linia a doua: Johan Van Heerden (CS Dinamo), Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), Marcel Rusu (CS Dinamo)

Linia a treia: Kamil Sobota (CS Dinamo), Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Cristi Chirica (CS Dinamo), Damian Strătilă (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara)

Mijlocași la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), Alin Conache (CSA Steaua), Vlăduț Bocăneț (CSM Știința Baia Mare)

Mijlocași la deschidere: Luca Nichitean (CSM Știința Baia Mare), Tudor Boldor (CS Dinamo), Alexandru Ionuț Sava (CSM Constanța), Ovidiu Melniciuc (CSU ELBI Cluj)

Aripi: Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Cosmin Iliuță (CSA Steaua)

Centri: Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), Mihai Graure (CS Dinamo), Tangimana Fonovai, Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), Gabriel Pop (GDS Cascais)

Fundași: Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare), Marius Simionescu (SCM USV Timișoara)

Staff: David Gérard – antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile și atac, Simon Maisuradze – antrenor  înaintare, Raphaël Francois Saint-André – antrenor asistent cu treisferturile și îndemânare (skills), Michaël Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică, Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic, Marius Lică Todosi – kinetoterapeut, David Popa – analist video

În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Stejarii vor debuta în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie.

După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

În ediția trecută a competiției, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

More in Rugby