Connect with us

Champions League

Lupescu consideră că se impune modificarea calendarului competițional în România// Primăvara (Tur) – Toamna (Retur)// Care ar fi avantajele

Ionuț Lupescu propune modificarea programului competițional în România. Fostul internațional și candidat la șefia FRF consideră că sistemul competițional „Primăvara (tur) – Toamnă (retur)” ar fi mult mai potrivit pentru fotbalul românesc.

„Pe mine m-a dezamăgit puțin că antrenorii care mai sunt în România nu analizează de ce fotbalul românesc nu e în grupele UEFA. De ce se adâncește această prăpastie? Chiar și cu ligile mai slăbuțe, nu doar cu cele din primele 5 campionate.

Ca să avem un avantaj față de restul echipelor, trebuie să fim în formă maximă când sunt preliminariile europene. Ai nevoie de 15-20 de meciuri în picioare ca să o atingi. Poate ar trebui să schimbăm programul competițional și să trecem la martie-noiembrie. Am fi în formă maximă în preliminarii.

Ar fi un avantaj mare și pentru echipa națională, dacă ne calificăm la un turneu final.

Noi am avea în picioare 20 de meciuri, restul ar veni după 50-60. Ai putea face o competiție de fotbal în sală iarna, cât sunt turneele finale poți organiza Cupa Ligii cu jucătorii din campionatul intern. Singurul impediment ar fi sezonul de trecere, care ar trebui să aibă 6 luni sau 18 luni. Nu știu dacă e o idee bună sau rea.

Cel mai bun exemplu e Farul. N-a putut să intre în Champions League, unde a fost învinsă de campioana Moldovei, apoi au fost eliminați de Helsinki, o echipă care nu spune nimic. Cred că în aprilie i-ar fi eliminat pe finlandezi fără probleme.

Finlandezii erau în plin sezon, Farul venea după o vacanță scurtă, jucătorii fuseseră la națională. Erau ieșiți din formă”, a declarat Ionuț Lupescu, la Digi Sport.

 

Advertisement

More in Champions League