Connect with us

Echipe Nationale

Lotul naționalei U19 pentru partidele de calificare la EURO. Vezi și programul jocurilor de la Turul de Elită!

La finele aceste luni, Naționala U19 a României, selecționer Adrian Dulcea, va disputa partidele din cadrul Turului de Elită, ultima fază a calificărilor pentru participarea la EURO U19.

Gazda miniturneului de calificare va fi Croația. Primele două partide se vor juca pe Town Stadium din Vrbovec, iar ultima pe Gradski Stadion din Varteks.

Programul meciurilor:

  • Miercuri, 20 martie: Turcia – România, ora 13:30
  • Sâmbătă, 23 martie: Germania – România, ora 13:30
  • Marți, 26 martie: România – Croația, ora 15:00

România a obținut calificarea la Turul de Elită după ce, în luna octombrie a anului trecut, s-a clasat pe locul secund în grupa de calificare, înregistrând o victorie, 7-0 cu San Marino, și două remize, 0-0 cu Finlanda și 1-1 cu Cehia, gazda miniturneului.

Se califică la EURO U19 câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie 2024. Naționala României a participat la două ediții de Campionat European U19, în 2011 și 2022. În 2025, turneul final EURO U19 va fi găzduit de România.

LOTUL ROMÂNIEI U19:

Portari: Adrian Frănculescu (CSA Steaua), Vlad Răfăilă (Farul Constanța), Rafael Munteanu (Farul Constanța)

Fundași: Alin Chinteș (Universitatea Cluj), Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (CFC Argeș), Roberto Jalade (Sevilla FC / Spania), Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia), Dominik Soptirean (FC Augsburg / Germania), Andrei Borza (FC Rapid 1923)

Mijlocași: Alin Raicu (CSA Steaua), Patrick Dulcea (CFC Argeș), Matei Moraru (Ceahlăul Piatra Neamț), Victor Stancovici (FC Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA Arad), Adrian Caragea (Sassuolo / Italia), Mihnea Rădulescu (Gloria Buzău), Adrian Mazilu (SBV Vitesse / Țările de Jos)

Atacanți: Alexandru Stan (CS Mioveni), Jason Vescan-Kodor (US Lecce / Italia)

More in Echipe Nationale