Connect with us

Fotbal Intern

Interesant// Șeful CCA recunoaște că Sepsi a câștigat cu un gol marcat din offsaid!// Arbitrii de la VAR au tras liniile greșit

Premieră în fotbalul românesc. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a recunoscut gafa de arbitraj comisă în timpul partidei dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj. 

În minutul 85 al partidei, la scorul de 1-1, Vitalie Damașcan (Sepsi) a marcat, iar faza a fost analizată în camera VAR aproximativ 4 minute. Arbitrii din camera VAR i-au transmis centralului Marcel Bîrsan că golul este valabil.

La emisiunea Sport Center – Orange Sport – moderatorul Dan Udrea le-a arătat invitaților (n.red. Basarab Panduru și Andrei Vochin) că liniile din camera VAR nu sunt OK. Concluzia unanimă a fost că Rondon, atacantul Sepsi, se afla în poziție de offsaid, acesta contribuind la derularea atacului formației covăsnene.

Kyros Vassaras, președintele CCS, a confirmat eroarea arbitrilor din camera VAR. Acesta a anunțat că autorii erorii  vor fi suspendați de la următoarele delegări.

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele. 

 

Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greșeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală!”.

More in Fotbal Intern