Connect with us

Din Voleu

Înfrângere „programată” pentru demiterea unuia și instalarea altuia!

Niciun jucător nu apucase să intre sub para dușului și patronul CFR anunța în două publicații „loiale” demiterea lui Andrea Mandorlini și instalarea lui Adrian Mutu. 

Menținut de câțiva jucători și alte vreo trei persoane din club, de la Crăciun și până la finele cantonamentului din Spania, Mandorlini a fost executat la Botoșani de un alt grup de jucători, de „naționaliștii” din echipă, înregimentați în hunta patronului.

Speach-ul lui Varga explică cum nu se poate mai bine cele 90 de minute jucate duminică la Botoșani.

I. Varga: „Nu are clauză Mandorlini. Imediat se rezolvă. Mâine reziliem. N-am văzut așa meci. Parca erau morți. Le-am dat cele mai bune condiții. Cantonament de 5 stele in Spania. Tot. Totul plătit la zi. Toate salariile la zi. Toți jucătorii pe care i-a cerut i-am adus.

colaj – playsport.ro

De mâine, Mutu e noul antrenor. E prietenul meu. A venit momentul în care trebuie să-i dau șansa lui. Am încredere în el și știu ce poate. M-am luat după unul și după altul. Nu mai ascult pe nimeni.”

Acelora care nu cred în planuri bine ticluite – conspirații puse la cale pe termen mediu sau scurt – le oferim declarația cu Gabi Balin de ieri, cu mențiunea că fostul internațional a fost primul care a anunțat numirea lui Mutu la CFR, imediat după demiterea acestuia de la N Baku, dar intervenise decesul mamei antrenorului. În plus, presa din Azerbaidjan informa încă din luna noiembrie (n.red. Mutu a fost demis pe 24 decembrie!) că formația din cartierul clujean Gruia va fi următoarea destinație a Briliantului.

Gabi Balin (Digiport): „Mutu face primul antrenament marți la CFR. Contractul se semnează mâine. El trebuia să vină din decembrie, eu știu, dar a fost o serie de jucători care l-a întors pe patron. Patronul a vrut de atunci să ia decizia, în decembrie. A bătut 4-0 pe U Cluj, în derby, iar peste noapte s-a schimbat. Trebuia să o facă de atunci și s-a întâmplat azi să fie prima înfrângere.

Eu știu niște lucruri, nu vorbesc aiurea. Mutu va fi antrenor la CFR. Trebuie ca întâi să fie demis Mandorlini. Mâine se va discuta, Mandorlini va fi demis, iar Mutu va fi marți la antrenamente.”

Victoria Botoșaniului asupra CFR este explicată cel mai clar de Viorel Moldovan. O clarificare în plus nu strică!

„Lucrurile erau clare încă de anul trecut. Mutu nu era demis de la Neftchi Baku, dar era antrenorul lui CFR. Era doar o chestiune de timp până când să se întâmple acest lucru oficial. Încă nu este oficial, dar mai mult ca sigur el va fi succesorul lui Mandorlini.

Era clar că Mandorlini va fi demis, lucrurile nu au funcţionat conform aşteptărilor conducătorilor lui CFR. Pierde în primul meci de la reluarea campionatului cu ultima clasată… dacă stăm şi analizăm şi golul încasat, e incredibil cum au reuşit să primească acel gol. Erau şi anume disensiuni, cred eu, în sânul grupului, între jucătorii cadru şi antrenorul Mandorlini. 

Nu ştiu comunicarea cât de bună era între el şi restul grupului. Mutu, datorită acestei relaţii de prietenie cu Varga, este ca şi instalat ca antrenor principal. Rămâne de văzut ce va aduce Mutu în jocul CFR-ului, dacă va reuşi să facă mai mult decât a reuşit, până în momentul de faţă, la Rapid şi Neftchi Baku.

Nu mi se pare că a avut Mutu, până în momentul de faţă, rezultate. Nu pot să spun că m-a dat pe spate când activa la Rapid, prin fotbalul pe care îl juca. Este un antrenor, care activând în campionatul italian, a luat multe de la fotbalul italian, vis-a-vis de organizarea defensivă, de rigurozitatea defensivă, mai zgârcit în exprimarea pe faza ofensivă, am constat asta şi la Rapid. 

Vom vedea ce va fi, nu contează maniera, important e să obţină rezultate. La CFR trebuie să obţină rezultate, trebuie să aducă echipa în posibilitatea de a se bate la titlul de campioană, au pierdut destul de multe puncte”, a declarat Viorel Moldovan la Prima Sport.

În perioada de pregătire, de reamintit acest important aspect, conducerea „feroviară” le-a prelungit contractele lui Ciprian Deac (37 ani), Mario Jorge Malino Paulino alias Camora (37 ani), și Cristi Manea (26 ani), „jucătorii cadru” de care amintea Viorel Moldovan!

Advertisement

More in Din Voleu