Connect with us

Fotbal Intern

Gino Iorgulescu, președinte LPF, îi răspunde lui Valeriu Iftime, finanțatorul echipei FC Botoșani

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a ținut să-i răspundă finanțatorului FC Botoșani, Valeriu Iftime, printr-un comunicat de presă.

Pe 22 septembrie, la emisiunea ProSport LIVE, Valeriu Iftime a declarat că Gino Iorgulescu privește nonșlant cum marea majoritate a cluburilor sunt călcate în picioare și batjocorite de sistemul VAR și că se impune demiterea acestuia de la șefia LPF.

„Liga trebuie să intervină. Când pierde CFR, FCSB sau Farul mai sunt ceva reacții dar când pierdem noi…mai zice cineva ceva? Nimic! Este rușinos! Liga trebuie să intervină. Dacă Liga ar interveni la fiecare greșeală…Dacă avem VAR, de ce nu iese ăla de la Ligă să zică ceva? Mă ucide acest VAR.

Ar trebui să întărim Liga, să îl facem pe Justin Ștefan mai evident, să îi ia locul lui Iorgulescu…Să punem pe cineva să urle, să țipe, să se bată cu toți ăștia pentru toți, nu doar pentru FCSB și CFR. E o lisă de respect față de niște oameni care dau milioane de euro în fotbal”, a declarat patronul FC Botoșani.

COMUNICATUL PREȘEDINTELUI LPF:

Referitor la declarațiile făcute de dl. Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, în cadrul unei emisiuni Prosport Live difuzată în cursul săptămânii trecute, fac următoarele precizări:

  1. 1. Nu am făcut niciodată o diferențiere între cluburile afiliate la Liga Profesionistă de Fotbal, tratându-le întotdeauna echidistant și imparțial. Din punctul meu de vedere, dincolo de departajarea sportivă bazată pe rezultate, nu există nicio diferență între cluburile participante în SuperLigă, indiferent de localitatea din care provin, de bugete sau de numărul de fani.
  2. 2. Până la acest moment, reprezentanții clubului din Botoșani nu au luat legătura cu mine sau cu membrii echipei mele și nu au formulat nicio solicitare scrisă sau verbală legată de nemulțumirile create de sistemul de arbitraj video sau de alte aspecte care țin de activitatea de arbitraj. În măsura în care voi primi o astfel de solicitare, mă voi asigura că aceasta va beneficia de o analiză pertinentă din partea departamentelor abilitate din cadrul LPF, în funcție de aria de competență relevantă.

  1. 3. În ceea ce privește calitatea prestațiilor arbitrilor din SuperLigă, având în vedere delimitările de atribuții existente între forurile fotbalistice din România, în măsura în care vor exista plângeri oficiale din partea cluburilor afiliate la LPF, le voi înainta spre analiză și răspuns forului competent, respectiv Comisia Centrală a Arbitrilor. De asemenea, doresc să îi reamintesc domnului Iftime că am luat de mai multe ori poziție oficială în privința erorilor de arbitraj săvârșite la meciurile din SuperLigă, dar, din păcate, în lipsa unor atribuții specifice în materie de arbitraj, nu am avut alte pârghii pentru remedierea acestor probleme neplăcute cu care continuăm, din păcate, să ne confruntăm.
  2. 4. Mai țin să îi reamintesc domnului Iftime că am fost prezent de mai multe ori la meciurile de acasă ale echipei FC Botoșani, ocazie cu care m-am întâlnit și cu domnia sa, alături de mai multe persoane din cadrul echipei mele. Totodată, doresc să îl asigur pe finanțatorul echipei din Botoșani că ușa și telefonul meu rămân în continuare deschise, așa cum au fost întotdeauna, pentru a discuta despre orice problemă întâmpinată în cadrul desfășurării activității fotbalistice din SuperLiga României.

 

 

Advertisement

More in Fotbal Intern