Connect with us

Echipe Nationale

EURO 2024// SOLD -OUT la România vs Elveția// Echipele probabile + declarațiile selecționerilor Iordănescu și Yakin

Federația Română de Fotbal a anunțat că toate biletele pentru partida România vs Elveția au fost vândute. Capacitatea Arena Națională este de 55.635 locuri pe scaune, iar FRF a scos spre vânzare 49.500 de tichete. 

Ce au declarat cei doi selecționeri la conferințele de presă susținute ieri:

EDI IORDĂNESCU (ROMÂNIA): „Ne așteaptă acum un joc cu importanță mare, care ne obligă. Elveția va veni foarte motivată și rănită. Elveția, spre deosebire de noi, nu a trăit momente de euforie pentru că e sub obiectivul impus. Trebuie să facem cinste celor care vor veni la stadion. 

Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje. 

Acest grup a crescut în fiecare zi. Jucătorii au venit de fiecare dată mai motivați. Calificarea s-a obținut matematic cu Israel, dar a fost un proces în spate, cu sudoare, încredere și valori.

Riscul mare e să ne mulțumim cu ce am realizat. E normal să fim mulțumiți și să ne entuziasmăm. Ăsta e riscul major. Dar mă bucur ce au transmis băieții.

Trebuie acum să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Cu Elveția va fi confruntare pe viață și pe moarte. Și să nu fi foarte triști dacă nu vom reuși.”

MURAT YAKIN (ELVEȚIA): „Trebuie să recunosc că meciul tur cu România, de la Lucerna, a fost unic. Cel mai important lucru este că ne-am calificat și ambele echipe vor juca marți fără presiunea calificării.

Să terminăm pe locul 1 grupa este foarte important și vom da totul pentru a atinge obiectivul. România are o echipă bună, cu jucători de calitate. 

Mă aștept să dominăm meciul de mâine, vom da totul pentru a termina grupa pe primul loc. România are jucători foarte buni, dovadă că s-au calificat la turneul final.

Sunt jucători puternici, care evoluează ca o echipă. Avem respect față de ei, dar și noi avem jucători de calitate. Va fi un joc deschis și vrem să-l câștigăm.”

ECHIPELE PROBABILE:

ROMÂNIA: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman
Rezerve: Niță, I. Radu – Screciu, G. Pușcaș, Cicâldău, Drăguș, D. Olaru, I. Hagi, Mogoș, Racovițan, Artean, Florin Tănase
Selecționer: Edward Iordănescu

ELVEȚIA: Sommer – Comert, Akanji, Elvedi, Garcia – Zakaria, Xhaka, Freuler – Steffen, Okafor, Vargas 
Rezerve: Racioppi, Mvogo, Benito, Schar, Zeqiri, Zesiger, Aebischer, Amdouni, Shaqiri, Ndoye, Ugrinic
Selecționer: Murat Yakin

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Davide Massa, A1: Filippo Meli, A2: Stefano Alassio, Arbitru de rezervă: Matteo Marcenaro, VAR: Massimiliano Irrati, AVAR: Valerio Marini

Advertisement

More in Echipe Nationale