Connect with us

Cupa Romaniei Betano 2023/2024

Cupa României// Ultimul sfert de finală – Universitatea Craiova vs Oțelul Galați (19.30)

Corvinul, FC Voluntari și „U” Cluj sunt calificate în semifinalele Cupei României Betano. Primele două se vor întâlni la Hunedoara, pe 17 aprilie, iar trupa condusă de Ioan Ovidiu Sabău așteaptă să vadă care dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați le va fi adversară în penultimul act al competiției.

Învingătoarea din această seară va avea statut de gazdă în confruntarea cu formația clujeană. Semifinala B se va disputa tot pe 17 aprilie.

Universitatea Craiova și Oțelul Galați vin după două victorii în SuperLigă. Fotbaliștii olteni au învins Rapidul, scor 2-1, în condiții excepționale, după ce erau conduși cu 1-0 și cu Houri eliminat, iar Oțelul a dispus de FCU Craiova, în Bănie, cu 2-1.

Ivaylo,Petev, tehnicianul formației oltenene, nu va putea conta în această semifinală pe Bancu și Screciu, ambii accidentați, și Houri suspendat o etapă pentru roșul încasat cu Rapid, în ultima etapă din SuperLigă.

„Este un meci cu o psihologie diferită. Urmează 90 sau 120 de minute care vor decide eliminarea unei echipe din competiţie. Aşa că e foarte important să ne pregătim psihic pentru acest meci. Vom întâlni o echipă foarte bună, bine organizată. Trebuie să fim inteligenţi, să trecem de acest adversar, să ne continuăm drumul în Cupă”, a declarat Petev, la conferința de presă premergătoare partidei.

foto// playsport.ro

De partea cealalată, Dorinel Munteanu a afirmat că nu va menaja niciun jucător și va încerca să alcătuiască cea mai bună echipă pentru această partidă.

„Sunt două competiţii diferite, pentru noi jocul trecut (n.r. 2-1 cu FCU Craiova) a fost important din punct de vedere al punctelor. Acum jucăm cu o echipă bună a campionatului, echipa de pe locul doi, care îşi doreşte şi ea să câştige Cupa României.

Dar noi mergem încrezători că putem să facem o partidă bună şi trebuie să facem o partidă bună, fără niciun fel de menajament. Şi bineînţeles că ne gândim la o calificare. În această fază a competiţiei există un singur meci şi cine câştigă merge în faza următoare, aşa că şi noi mergem încrezători. Nu voi menaja jucători, voi încerca să alcătuiesc cea mai bună formaţie.

Dacă ne luăm după jocurile de până acum de la Craiova, este adevărat că nu am pierdut, dar este trecut, pe mine mă interesează doar prezentul şi viitorul. Eu sper să facem un joc exact, bun. La lotul pe care îl are Craiova, eu nu ştiu dacă trebuie să menajeze un jucător sau altul. Craiova are jucători valoroşi individual, peste media campionatului intern, dar printr-un joc colectiv vreau să anihilez calităţile lor„, a declarat antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu.

În sezonul regular din campionat a fost 0-0 la Craiova, în vreme ce oltenii s-au impus cu 3-1 la retur pe terenul gălățenilor, într-un meci din noiembrie anul trecut în care au fost conduși cu 1-0 la pauză!

Partida va fi arbitrată de Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca), ajutat la cele două margini de Valentim Avram (București) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca). Horia Mlodinovici (București) și Rareș Vidican (Satu Mare) se vor afla în cabina VAR. 

More in Cupa Romaniei Betano 2023/2024