Connect with us

Fotbal Intern

CEX a FRF a decis noi reguli de vârstă în competițiile de juniori/ Vezi comunicatul FRF

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat astăzi propunerea Departamentului Competiții de a modifica regulile de vârstă în competițiile de elită la nivel de juniori, ca urmare a analizei rapoartelor de joc din sezonul curent în contextul efectului vârstei relative.

COMUNICATUL FRF:

„În urma studiilor efectuate, s-a constatat că jucătorii născuți mai devreme în timpul unui an sunt utilizați mai frecvent decât cei născuți la finalul anului, ceea ce afectează dezvoltarea echilibrată a tinerilor fotbaliști.

Pentru a aborda această problemă și a asigura șanse egale pentru toți jucătorii, Departamentul Competiții al FRF a propus o nouă regulă care va intra în vigoare începând cu sezonul 2024-2025.

Astfel, în competițiile U16, U15, U14 și U13, fiecare echipă va avea dreptul de a folosi în același timp pe teren maxim trei jucători născuți după data de 1 septembrie a anului precedent categoriei de vârstă.

De exemplu, pentru categoria U16 din sezonul 2024-2025, anul de naștere al jucătorilor va fi 2009, iar conform noilor prevederi, cluburile vor putea utiliza pe teren și maxim trei jucători născuți după 1 septembrie 2008.

Această măsură are scopul de a promova echitatea și de a sprijini dezvoltarea uniformă a tinerilor sportivi, indiferent de luna în care s-au născut.

FRF își exprimă încrederea că această schimbare va contribui pozitiv la creșterea calității competițiilor de juniori și la formarea unor generații de fotbaliști bine pregătiți.”

De citit și materialele:

Farul a învins-o pe „U” Cluj și a câștigat Supercupa de Tineret

Oficial// Supercupa României se va juca pe 4 iulie!/ Au fost modificate și perioadele de transfer aferente sezonului 2025/2026

 

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Fotbal Intern