Connect with us

Din Voleu

Cazul „Pyro” – Probă video la dosar. Materialele pitotehnice au fost transportate cu troller-ul, de un minor!

Convorbirile telefonice dintre Daniel Niculae, președintele Rapidului, și Liviu Ungurean (n.red. Bocciu, liderul galeriei Rapid) au fost interceptate de autorități în cadrul unui dosar deschis pe 14 martie, legat de materialele pirotehnice și de arme și muniții.

Potrivit jurnalistului Digi Sport Daniel Marcu, a obținut stenogramele unor discuții, în dosarul întocmit de procurorii încă din septembrie 2023 se află și o înregistrare video, pas cu pas, a modului în care o valiză în care se presupune că erau elemente pirotehnice a ajuns de pe gazon în tribuna în care se afla galeria Rapidului.

”Potrivit procesului-verbal din data de 09.03.2024 întocmit de către lucrători din cadrul D.G.J.M.B., în timp ce se aflau în misiunea de asigurare a ordinii și liniștii publice pe Arena Natională, în zona Tribunei I, în jurul orelor 18:55, au observat două persoane de sex bărbătesc, una mai în vârstă și un copil, care s-au deplasat dinspre tunelul central către Peluza Nord, pe marginea suprafeței de joc.

Persoana mai în vârstă avea asupra sa un sac cu mingi, iar copilul avea un troller. Au procedat (n.r. jandarmii) la supravegherea video a acestor două persoane și au observat că, în continuare, persoana mai în vârstă a scos din sac mai multe mingi pe care le-a împărțit altor copii, iar copilul a lăsat troller-ul în spatele porții.

Foto// Galeria Rapid, la meciul cu FCSB – Digi Sport

La două minute distanță, copilul s-a uitat in jur, după care a luat troller-ul și l-a dus in spatele bannerelor publicitare, de unde a fost luat de un bărbat îmbrăcat într-o geacă vișinie (neidentificat până in prezent) și aruncat către membrii galeriei Peluza Nord Rapid București. Apoi au identificat cele două persoane, stabilind că persoana în vârstă se numește T. A., iar copilul S. M. (minor 13 ani).

Cu ocazia întocmirii procesului-verbal, S. M. a declarat în prezența mamei sale (…), că o persoană de sex bărbătesc, îmbrăcată într-o vestă vișinie, pe care nu o cunoaște, i-a dat în zona tunelului un troller să-l ducă în zona galeriei echipei Rapid București, fără să-i spună ce conține. A dus troller-ul în spatele bannerelor publicitare, de unde a fost luat de persoana care i l-a dat și aruncat de aceasta către membrii galeriei Rapid București.

T. A. a declarat că, in jurul orelor 18:50, în timp ce se ducea cu un sac de mingi către Peluza Nord, s-a întalnit în zona tunelului cu S.M., care avea asupra lui un troller. S-au deplasat împreună către Peluza Nord, iar el a inceput să împartă mingiile din sac copiilor, fără a observa ce a făcut S. M. cu troller-ul.

În urma vizionării înregistrărilor video, s-a constatat faptul că troller-ul care a fost aruncat suporterilor rapidiști aflați în peluza stadionului a fost preluat de aceștia din urmă și pasat între ei, ajungând câteva rânduri de scaune în susul peluzei, fiind amplasat sub un scaun și mascat de către alți suporteri care s-au poziționat în dreptul său.

Suporterul neidentificat care a preluat inițial troller-ul și care l-a predat celor din peluză a urcat și el ulterior în peluză, fiind ajutat și tras de către alți membri ai galeriei, după care s-a așezat în partea de sus a peluzei.

Înainte de începerea partidei de fotbal, cât și pe timpul desfășurării meciului Rapid București – F.C.S.B. din data de 09.03.2024, suporterii rapidști au aprins și au aruncat către suprafața de joc mai multe articole pirotehnice.”, este scris în dosar.

Advertisement

Ultimele Stiri

Cele mai citite

More in Din Voleu