Connect with us

Fotbal Intern

Cazul „Istvan Kovacs vs Petrolul”// Vassaras, președintele CCA, a prezentat înregistrarea discuției dintre Kovacs și camera VAR// Arbitrul Mladinovici l-a indus în eroare pe „central”!

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a oferit explicații în cazul problemelor de arbitraj de la partida CFR Cluj vs Petrolul Ploiești, disputată luni, etapa a 9-a Superliga, prezentând înregistrarea discuției dintre  Istvan Kovacs și Horia Mladinovici, arbitru VAR.

După încheierea meciului, oficialii Petrolului l-au acuzat pe arbitrul Istvan Kovacs de neacordarea unei lovituri de la 11 metri. după o intrare a lui Ajeti asupra lui Pedro, fază petrecută în minutul 47, la scorul de 1-0 pentru CFR.

Arbitrul VAR l-a asigurat pe centralul Istvan Kovacs că nu se impune acordarea loviturii de la 11 metri!

Istvan Kovacs: La faza când a cerut penalty ce se întâmplă?

Horia Mladinovic: Deci când a cerut penalty CFR, mingea îi vine jucătorului de la Petrolul în zona șoldului inferior.

I.K.: Posibil fault ai verificat?

H.M.: Am verificat. În partea cealaltă, am verificat și posibil henț și posibil fault.

I.K.: La Petrolul! Pentru Petrolul!

H.M.: Da, da, da!

I.K.: Ok, pot să reiau jocul?

H.M.: Poți să reiei jocul, da, da!

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale de Arbitri, a ținut să explice modul în care au gestionat faza respectivă Istvan Kovacs și Horia Mladinovici.

„În încercarea sa de a juca sau a degaja mingea pentru a nu fi jucată de adversar, apărătorul face un atac neregulamentar, un contact direct cu crampoanele pe piciorul adversarului provocând și căderea adversarului printr-o mișcare suplimentară cu celălalt picior.

Atacantul în acest caz este împiedicat și decizia corectă ar trebui să fie o lovitură de pedeapsă. Arbitrul nu reușește să identifice contactul, deoarece nu îi este clar dacă piciorul apărătorului se află în spatele celui al adversarului și atinge solul sau piciorul atacantului.

VAR verifică incidentul din diferite unghiuri de filmare, dar nu reușește să găsească vizualizarea corectă pentru a analiza corect atacul. Acestea ar fi fost imaginile filmate din spatele porții.

La final, el analizează situația din cealaltă suprafață de pedeapsă pentru lipsa unei abateri de henț și confirmă că întreaga verificare, pentru toate incidentele, s-a încheiat, confirmând toate deciziile de pe teren ca fiind corecte”, a declarat Kyros Vassaras, pentru FRF TV.

Advertisement

More in Fotbal Intern